Femeile la menopauza vor putea face copii! O procedura revolutionara (VIDEO)

0

O procedura revolutionara, ce se efectueaza in acest moment in doar cateva tari, va fi implementata si in Romania, la clinica Genesis Athens Bucuresti. Femeile aflate la menopauza vor putea face copii.

Menopauza precoce, rezerva ovariana scazuta, problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilitatii la femei. Daca pana acum aceste diagnostice puteau insemna si un capat de drum pentru femeile care-si doreau un copil, pentru acestea a aparut o noua speranta de a-si vedea visul implinit.

Unul din cinci cupluri sunt infertile

Unul din cinci cupluri aflate la varsta reproductiva primeste diagnosticul dur de infertilitate atat in Romania, cat si la nivel mondial.

Cu opt luni in urma a fost implementata, la nivel global, o noua procedura, PRP, care permite extragerea anumitor celule din sange, prelucrarea acestora si injectarea apoi fie in ovare, care incep sa produca din nou material genetic, fie in endometru, care se poate ingrosa suficient cat sa poata permite implantarea embrionului.

Practicata in acest moment in doar cateva tari, printre care Grecia, Spania si Marea Britanie, procedura revolutionara va fi implementata in premiera nationala in Romania, in clinica Genesis Athens din Bucuresti.

Femeile aflate la menopauza pot face copii

“In Grecia, deja am realizat cu succes aceasta procedura, avem rezultate foarte bune, femei de 4 ani la menopauza care acum sunt gravide. Incepem si in Romania si speram sa avem si aici rezultate cel putin la fel de bune ca in Grecia”, a precizat profesor-doctor Konstantinos Pantos, prezent la Bucuresti tocmai pentru lansarea procedurii PRP.

Clinica Genesis-Athens din Bucuresti este primul centru de excelenta in domeniul fertilizarii in vitro din Romania. S-a deschis in octombrie 2016 si este filiala clinicii cu acelasi nume din Atena, una dintre cele mai bune clinici din lume in domeniul fertilizarii in vitro, cu una dintre cele mai bune rate de reusita din prima incercare, peste 50%.

Dr. Andreas Vythoulkas, contributor Televiziunea Medicala

andreas-vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea cunoscutului Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas a dobandit expertiza si compentente in probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata.

In prezent, Dr. Vythoulkas este doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate. Doctorul Andreas Vythoulkas este reprezentant in Romania al Clinicii Genesis Atena (Grecia) si detine statutul de membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra (Marea Britanie).

https://web.facebook.com/andreas.vythoulkas.md/?__mref=message_bubble&_rdr

Share.

Leave A Reply