Metoda revolutionara in ortodontie, implementata la Timisoara

Metoda revolutionara in ortodontie, implementata la Timisoara (VIDEO)

0

Noua metoda de expansiune maxilara cu surubul multifunctional „Babz R.E.P.”, asociata noii tehnici ortodontice a brackets-ilor cu dublu slot, pentru controlul tridimensional, a fost prezentata la Timisoara.

Dr. Nicola Veltri, cel care a descoperit aceasta tehnica, explica avantajele acesteia:

„Noi am propus aceasta tehnica pentru a putea anticipa perioada de terapie a problemelor de ocluzie dentara. In afara faptului ca putem sa anticipam corectia acestor ocluzii, ocupa mai putin spatiu in gura si are o forta majora pentru dintii de lapte. Poate fi folosit cu succes si in cazul pacientilor adulti, care au aceste probleme. Acest expansor poate fi insotit de folosirea brackets-ilor cu doua sloturi care reduc timpii de folosire a terapiei ortodontice. In afara de tehnologia noua despre care am vorbit, se mai folosesc si mascherine invizibile care rezolva cazurile de ortodontie mai reduse.”

Maria Tomescu, presedintele Fundatiei Orion Healthy, care a reusit sa il aduca la Timisoara pe dr. Nicola Veltri, spune ca:

„Acest dispozitiv este pus in practica din 2007. In 2006 a fost brevetat. Noi l-am folosit de la bun inceput. Ce il diferentiaza de toate celelalte expansoare, este dimensiunea foarte mica. Dimensiunea mica permite o libertate de miscare a limbii in cavitatea bucala, mult mai lejera, care permite modelarea libera a maxilarului. El poate fi dirijat foarte bine. Un dispozitiv mic are o forta mult mai mare decat un dispozitiv plat, care ocupa limba, care o impiedica sa se miste si in plus are foarte multe trebuinte. El poate fi folosit in diferite perioade de crestere, in alegerea perioadei e raportata la modul in care este folosit. Deci, protocolul de intrebuintare a acestui dispozitiv este foarte important. De aceea domnul profesor este aici, prezentand cand trebuie sa folosim, cat, cum si in ce fel.”

 

„Suntem onorati ca am reusit, cu ajutorul Fundatiei Orion  Healthy, sa il readucem pe domnul prof. Nicola Veltri, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara. Sunt convinsa ca experienta vasta a domnului profesor, in domeniul ordodentiei, si aici fac referire atat la activitatea de cercetare, cat si la practica clinica, va incanta auditoriul in aceasta zi. Informatia transmisa de domnul profesor, atat studentilor, rezidentilor, cat si medicilor specialisti va contribui la consolidarea cunostintelor noastre si aplicarea in practica ortodontica. Ceea ce este revolutionar in ceea ce face dansul este utilizarea unui expansor cu 2 brate, diferit de expansoarele clasice. Sigur ca aceasta metoda va fi imbratisata, nu ar avea motive sa nu fie, avand in vedere ca stiintific este dovedit a fi corespunzatoare”, a declarat Conf. univ. dr. Dana Cristiana Bratu, de la UMF „Victor Babes” Timisoara, Disciplina de Pedodontie-Ortodontie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.