Metode ciudate de slabire din epoca victoriana. La ce apelau femeile pentru a slabi, putand sa manance orice

0

Foarte multe metode ciudate de slabire se practicau in epoca vectoriana pentru a face modificari corporale,  putand sa manance orice.

Epoca victoriana – metode de slabire

Epoca victoriana, datata aproximativ in perioada 1830-1900, este cunoscuta pentru notiunile bizare de frumusete si, mai mult, pentru metodele prin care aceasta se dorea sa fie atinsa.

Idealul de frumusete era reprezentat de o infatisare pala, cu ochii mari, obrajii rosii, buzele de aceeasi culoare si o figura fragila. Pentru a putea avea aceste trasaturi, femeile inghiteau arsenic, ingerau carbune diluat in apa si, de asemenea, purtau corsete extrem de stramte pentru modelarea unei talii subtiri pana la extrem.

O metoda de slabire ciudata

O metoda la fel de ciudata era cea a introducerii unei tenii in organism, pentru ca greutatea ideala sa fie pastrata. Astfel, femeile inghiteau un ou de tenie iar, odata eclozat, parazitul traia in interiorul organismului uman, hranindu-se cu mancarea pe care femeile o consumau.

In teorie, acestea puteau manca orice, fara ca greutatea lor sa creasca. Insa, dupa ce acest scop era atins, tenia trebuia extrasa din organismul uman, printre metodele folosite regasindu-se anumite pilule sau anumite ustensile special create pentru atingerea acestui scop.

O inventie a dr. Meyers of Sheffield urmarea inlaturarea acestui parazit prin introducerea unui cilindru cu mancare in interiorul tractului digestiv, dar rezultatul a fost decesul prin sufocare a multor pacienti.

De asemenea, alte metode traditionale invoca pozitionarea unui pahar cu lapte in dreptul fiecarui orificiu, caci se credea ca parazitii sunt atrasi de laptele de bovine.

Insa, ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca aceasta metoda a teniei este inca folosita, preconizandu-se ca a fost utilizata si de catre celebra soprana Maria Callas.

sursa

Share.

Leave A Reply