Elevi din toata tara au fost alesi pentru a participa la faza nationala a concursului Micii Sanitari (VIDEO)

0

“Micii Sanitari” este un proiect national, ajuns la ediția a XII-a editie, fiind coordonat de Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR). Voluntari ai Societății Studenților Mediciniști coordoneaza activitatea didactica, folosind jocuri, lucrul in echipa si concursuri,pentru a-i invata pe copii despre anatomia și fiziologia corpului uman, norme de igiena, noțiuni de prim ajutor si mai ales cum sa aibă grija de sanatatea lor și a celor din jur.

Proiectul educational national Micii Sanitari este un proiect care si anul acesta s-a desfasurat la Timisoara si s-a implementat in 3 scoli si anume: la Colegiul National Banatean, la Liceul Pedagogic Carmen Silva si la Liceul Teoretic “David Voniga” din Giroc. Acest proiect are ca scop sa sensibilizeze elevii din clasele a II-a, a-III-a si a IV-a, pentru un stil de viata sanatos, precum si masurile necesare de igiena si masuri de prim ajutor. Astazi, in cadrul etapei locale a concursului Micii Sanitari, vom selecta 9 elevi, 3 elevi din clasa a II-a, 3 din clasa a III-a si 3 elevi din clasa a IV-a,  care ne vor reprezenta in perioada 13-15 mai la faza nationala a concursului unde vor participa si celelalte 8 centre universitare in care s-a implementat acest proiect. Vreau pe aceasta cale sa le multumesc tuturor voluntarilor care s-au implicat in acest proiect, Consiliului Director al Societatii Studentilor de Medicina din Timisoara, Universitatii de Medicina, precum si sponsorilor nostri, fara de care nu am fi putut realiza absolut nimic si anume Best Multipet Resita, Smithfield Timisoara, Flextronic Timisoara, si La Mihai Timisoara.”, a spus Roca Eduard Marian, coordonator local proiect.

Etapa nationala a concursului se va desfasura intre 13 si 15 mai, la Valenii de Munte, judetul Prahova, unde vor mai concura elevi din centrele universitare organizatoare ale acestui proiect: București, Cluj, Craiova, Sibiu, Timisoara, Brasov, Oradea si Targu Mures.

Share.

Leave A Reply