Ce este tratamentul de micropigmentare si ce beneficii are?

2

Cunoscuta si sub denumirea de micropigmentare permanenta, micropigmentarea reprezinta o procedura cosmetica inovatoare care permite atat femeilor cat si barbatilor sa sporeasca forma si aspectul general al sprancenelor, parului, buzelor, ochilor si nu numai, prin procesul de inserare a unui pigment special in stratul dermal al pielii.

Tratamentul de micropigmentare are efecte pe o perioada lunga de cativa ani de zile, fiind astfel o modalitate excelenta de a restabili increderea si stima de sine a persoanelor cu alopecie, care nu au sprancenele pe care le doresc si, mai ales, pacientilor care si-au pierdut podoaba capilara in urma chimioterapiei.

Cum se realizeaza procedura de micropigmentare permanenta?

Micropigmentarea se realizeaza prin introducerea unui ac mic si subtire in cel de-al doilea strat al pielii (derma) pentru a insera un pigment mineral hipoalergenic cu scopul de a contura usor si a imbunatati aspectul zonei vizate (buzele, ochii, sprancenele, scalpul, etc.). Esteticianul sau medicul care efectueaza tratamentul va purta manusi in timpul procedurii pentru a preveni raspandirea germenilor si alte tipuri de probleme.

Tratamentul de micropigmentare este asadar un tatuaj cosmetic care este insa diferit de tatuajele obisnuite. In acest caz se folosesc pigmenti diferiti de cei utilizati in tatuajele corporale, iar procedura este de asemenea mai putin invaziva. Totodata, instrumentul folosit este putin mai performant decat dispozitivele folosite de regula in tatuajele clasice.

O sedinta obisnuita de micropigmentare dureaza aproximativ treizeci de minute, are loc de obicei intr-un salon de estetica medicala sau intr-o clinica medicala si nu necesita internare, prin urmare pacienti care apeleaza la acest tratament se pot intoarce acasa in aceeasi zi. Cu toate acestea, deoarece procesul poate fi usor dureroasa, in functie de zona tratata, unii pacienti s-ar putea sa aiba nevoie de anestezie inainte de tratament pentru a se simti mai confortabil.

Ce se intampla imediat dupa un tatuaj cosmetic?

In urma tratamentului, pacientii vor avea o usoara tumefiere a zonei tratate. Esteticienii care se ocupa de o astfel de procedura vor avea insa grija sa isi instruiasca toti pacientii cu privire la modul in care se poate diminua umflatura, sugerandu-le cel mai probabil sa aplice cat mai frecvent gheata sau un unguent in zona tratata. Pacientii care au parte de micropigmentare in zona oculara s-ar putea sa experimenteze si lacrimari abundente, astfel ca ar fi bine sa evite sofatul in ziua respectiva.

In urma procedurii, esteticianul va oferi pacientului si un antiseptic pentru curatarile necesare la domiciliu si il va sfatui sa evite lumina solara, precum si utilizarea produselor cosmetice care contin peroxid pentru o perioada de cateva zile, deoarece aceasta substanta ar putea isca aparitia unor efecte neplacute in zona tratata.

Pacientii trebuie sa stie, de asemenea, ca nuantele de culori folosite in micropigmentare vor parea mai intense imediat dupa procedura; cu toate acestea, nuantele se vor deschide usor in cateva saptamani.

Efectele secundare care pot aparea in urma acestui tratament sunt destul de rare, printre acestea numarandu-se febra, edemele sau eruptiile cutanate. In cazul aparitiei a uneia dintre aceste probleme, trebuie contactat imediat esteticianul care a efectuat procedura.

Cui se adreseaza tratamentul de micropigmentare?

Conform RoxanaDumitru.ro, micropigmentarea ofera rezultate grozave (detalii aici: https://www.roxanadumitru.ro/tatuaj-permanent/) atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor care doresc sa-si imbunatateasca aspectul sprancenelor, buzelor, ochilor si scalpului. De asemenea, reprezinta o alternativa excelenta pentru persoanele care au alergii la produsele traditionale de machiaj sau pentru cele care, pur si simplu, nu mai vor sa piarda timpul zilnic realizandu-si machiajul.

In plus, micropigmentarea poate fi utilizata in scopuri medicale, in acest caz numindu-se dermapigmentare, unde are ca scop tratarea cicatricilor, corectarea buzelor si restabilirea pigmentarii areolei pacientilor care au suferit de chimioterapie sau au avut parte de chirurgie de reconstructie a sanilor.

Share.