Microscop operator de ultima generatie!

Microscop operator de ultima generatie!

0

E foarte performant, permite lucrul simultan pentru doi medici si a costat aproape 400.000 lei. Vorbim de un microscop operator de ultima generatie – vezi unde a fost instalat!

Cu acest microscop operator, OPMI VARIO 700, produs de Karl Zeiss (foto http://www.zeiss.com/), a fost dotat, in aceste zile, blocul operator al Sectiei Clinice Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Acest microscop operator se remarca prin numeroase facilitati cum ar fi:
– posibilitatea de inregistrare si transmitere video;
doua posturi de lucru, care permit lucrul simultan pentru doi medici;
– este ergonomic, usor de manevrat permitand interventii de lunga durata precum si foarte performant din punct de vedere optic, prin imaginile furnizate de camera de inalta definitie;
– are iluminare cu xenon, focalizare motorizata cu distanta de lucru de 200 — 500 mm;
– are control automat al irisului pentru reglarea iluminarii la campul de vedere, dar si un ecran tactil intuitiv;
– beneficiaza de control wireless prin pedalier, ceea ce duce la eliminarea cablurilor suplimentare, asigurand chirurgului o mare libertate de miscare.

Acest microscop operator combina solutiile de vizualizare, conectivitate si gestionare a datelor intr-un singur aparat

“Achizitionarea unui microscop operator performant ne ajuta foarte mult in activitatea chirurgicala intrucat, de acum, putem largi spectrul operator cu abordarea unor patologii complexe de tip tumoral si vascular. Din punct de vedere tehnic, cuvantul cel mai potrivit este performanta, intrucat combinarea solutiilor de vizualizare, conectivitate si gestionare a datelor intr-un singur aparat, ne va permite sa operam mai eficient si sa obtinem rezultate si mai bune ca pana acum, in beneficiul direct al pacientilor”, a declarat dr. Vicentiu Saceleanu, medicul sef al Sectiei Clinice Neurochirurgie.

Noul microscop operator, intr-un bloc chirurgical ultramodern

Sectia Clinica Neurochirurgie a SCJU Sibiu, unde se fac anual 600 de operatii neurochirurgicale, functioneaza din luna ianuarie in “casa noua”. Spitalul sibian a dat in folosinta un nivel complet nou si modern, rezultat in urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului. In noul spatiu se gasesc 11 saloane cu 30 de paturi, grupuri sanitare proprii, sali de tratament si de pregatire a materialelor sanitare si cabinete pentru personal.

Tot la Sectia Clinica Neurochirurgie a fost dat in folosinta, in martie, un bloc chirurgical ultramodern, cu doua sali de operatie prevazute cu presiune ridicata, printr-un sistem de flux laminar, acesta insemnand un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol in asigurarea unui climat aseptic, precum si cu doua circuite complet separate: unul pentru pacienti si unul pentru personalul medical.

Valoarea intregii lucrari a fost de aproape 6 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Judetean Sibiu.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.