Mierea de albine este un bun remediu natural care poate ajuta in diferite afectiuni: arsuri, rani deschise, tuse, intarirea sistemului imunitar. Mierea de albine, insa, poate fi foarte usor contrafacuta, fiindca multi doresc sa faca un profit mare cu o investitie minima.
Cum se poate deosebi mierea de albine naturala de cea artificiala?
Mierea de albine are o culoare diferita in functie de florile de la care albinele au strans nectarul. De aceea, culoarea mierii de albine nu este un criteriu dupa care are trebui sa ne ghidam.
Textura mierii de albine este, insa, importanta, ea ne poate ajuta sa facem diferenta dintre o miere de albine naturala si una contrafacuta.
Eticheta mierii de albine
Eticheta de pe borcanul cu miere de albine ar trebui sa ne dea cateva date importante despre acest produs. Legea spune ca pe eticheta, producatorul ar trebui sa treaca toate informatiile legate de mierea de albine, si de provenienta sa.
Monstra de miere
Se poate cere vanzatorului o cantitate mica de miere de albine, care daca se va freca intre degete pana la dezintegrare. Daca produsul este lipicios atunci inseamna ca nu este miere de albine, deoarece are un adaos considerabil de zahar sau indulcitori.
Testul cu ziarul
Se pun cateva picaturi de miere de albine pe coltul unui ziar. Daca produsul testat ca trece prin ziar, atunci acela nu este miere, ci un produs falsificat care contine apa. Daca, in schimb nu va trece foaia, atunci inseamna ca este miere de albine, deoarece mierea nu contine apa.
Miere pe paine
Se unge o felie de paine cu miere de albine si se lasa o perioada de timp. Daca produsul testat este miere de albine, atunci painea se va intari. Daca, in schimb, painea va deveni moale, atunci inseamna ca produsul testat este o miere falsificata, deoarece contine apa.
Cuptorul cu microunde
Se pun doua-trei lingurite de miere de albine intr-un bol mic in cuptorul cu microunde si se incalzeste foarte bine. Daca produsul testat este miere naturala atunci nu va face spuma ci se va carameliza.