Migrena - cauze, simptome, tratament (VIDEO)

Migrena – cauze, simptome, tratament (VIDEO)

1

Migrena afecteaza, in special, femeile si poate dura de la cateva ore, pana la 72 de ore. Factorii declansatori sunt diferiti de la pacient la pacienti, printre acestia numarandu-se stresul, suprasolicitarea, oboseala si, uneori, alimentatia.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Video
  3. Simptome
  4. Cauze
  5. Tratament

Migrena – simptome

Migrena este o afectiune curenta care se intalneste frecvent si care are diverse forme clinice. Noi le numim migrene cu aura sau fara aura. Aura reprezinta o simptomatologie care preceda atacul migrenos si este o durere extrem de intensa, localizata la nivelul unui hemicraniu. Are o durata de la cateva ore pana la 72 de ore. Durerea fiind atat de intensa, pacientul este deranjat de zgomot, de lumina, simte nevoia sa stea intins intr-o camera intunecata si treptat varsa, si treptat aceasta durere cedeaza. Afecteaza in special femeile si daca asemenea episoade survin de doua ori pe luna, suferinta este mare, existand repercusiuni la locul de munca, in familie.

Migrena – cauze

Fiecare pacient are un factor declansator, de stres, de suprasolicitare, de oboseala cronica, de alimentatie uneori. Exista pacienti care nu suporta preparatele din cacao, ciocolata, vinul rosu. Se stie ca au un rol in declansarea atacurilor migrenoase.

Migrena – tratament

Exista un tratament care se aplica atacului migrenos. In momentul in care pacientul simte ca durerea este de acest tip, dupa ce i-a tratamentul, in jumatate de ora trece durerea. Sigur ca pacientul trebuie sa isi faca un jurnal cu numarul atacurilor migrenoase, cu aspectul clinic. In asa fel, neurologul poate avea o imagine cat mai clara asupra efectelor medicatiei. Exista si clase de medicamente care pot preveni aceste atacuri migrenoase. Exista modalitati terapeutice prin care putem actiona asupra frecventei crizelor.

Medicatia, in cazul migrenelor, trebuie sa fie recomandata de medic si, pe cat posibil, sa se elimine factorii declansatori.

autor: Liana Gorun

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.