Migrena. Diagnostic şi tratament

Migrena. Diagnostic şi tratament

0

Dr. Reddy’s Laboratories Romania organizeaza sambata, 22 noiembrie a.c., simpozionul dedicat medicilor neurologi, cu tema “Migrena. Diagnostic si tratament”, in Sala Ion Mincu, Hotel Capital Plaza, Bucuresti.Rigmor_jensen

Simpozionul stabileste cadrul stiintific pentru abordarea multidisciplinara a patologiei din perspectiva diagnosticului, tratamentului si a monitorizarii corecte a pacientilor cu migrena.

Migrena este o tulburare neurologica cronica, cu manifestare episodica caracterizata prin atacuri recurente si reversibile de durere insotita si de simptome asociate.

La nivel global studiile de prevalenta estimeaza ca mai mult de 70% dintre adultii cu varste intre 18-65 ani din lume au avut cefalee in ultimul an. Conform acestor studii, peste 10% au migrena si 1.7-4% din populatia adulta sunt afectate de cefalee 15 sau mai multe zile in fiecare luna.

Migrena insotita de cefalee este una dintre cele mai raspandite afectiuni din sfera capului.

1-3 % dintre adulti sunt afectati de cefalee cronica.

Migrena afecteza 11% dintre adultii din intreaga lume cu o rata de 3 ori mai mare in cazul femeilor decat la barbati, datorata hormonilor

Migrena menstruala afecteaza 60% din femei

In cadrul evenimentului, va avea loc un videocurs cu interventia internationala a Prof. Dr. Rigmor Jensen, Presedintele Societatii Daneze de Migrena. Simpozionul va fi moderat de catre Dr. Adina Roceanu, medic primar neurolog, doctor in stiinte medicale, cercetator stiintific grad II, si Dr. Florina Antochi, medic primar neurolog, doctor in stiinte medicale, cercetator principal grad II.

Evenimentul este creditat cu puncte EMC de catre Colegiul Medicilor Ilfov.

Pentru mai multe informatii:
Cristina Zaharia
PR&Marketing Manager
Tel: 0721930622
Email: cristina.zaharia@ccommunity.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.