Mihai Ciobanu, de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, pleaca la spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel

0

Intermedicas a vrut sa evacueze aerian in aceasta seara cel de al doilea pacient, Mihai Ciobanu, 40 de ani, intrernat la Spitalul Clinic de Urgente Chirurgie Plastica Respiratorie si Arsuri.

In urma reevaluarilor, au decis ca este mai bine ca pacientul sa ramana momentan la sol.

Situatia pacientilor cu arsuri grave se poate schimba radical de la o ora la alta. Starea lor medicala este foarte instabila.

Pacientul a fost internat in seara zilei de 30 octombrie 2015, in urma incidentului din clubul Colectiv. Acesta prezenta arsuri termice pe aproximativ 50% din suprafata corpului, cauzate de incendiu in spatiu inchis, la nivelul capului, gatului, precum si in partea posterioara si laterala a corpului, ambele membre superioase si copasa stanga; acesta a mai prezentat si leziuni ale cailor respiratorii.

Se dorea evacuarea aeriana a pacientului la spitalul Sheba

In urma vizitei profesorului  Linton David-Michael, Directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center, partener Intermedicas, s-a decis evacuarea aeriana a pacientului la spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel, cel mai mare centru medical din Orientul Mijlociu.

Datorita numarului mare de solicitari din partea pacientilor si a familiilor acestora, Profesorul, isi va prelungi cu inca o zi vizita la Bucuresti. Initial in capitala pentru data de 4 si de 5 noiembrie, Prof. Linton va ramane pana la finalul zilei de 6 noiembrie.

In ultimele doua zile, profesorul Linton alaturi de echipa Intermedicas si de reprezentanti ai Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria, au vizitat pacienti de la Spitalul Clinic de Urgente Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Prof. Dr. Bagdasar-Arseni, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”, si  Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Teodora Maftei a fost transferata la spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim

In urma vizitei de ieri, s-a decis s-a decis evacuarea aeriana a Teodorei Maftei la spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, unde pacienta a ajuns cu bine la orele 23.15. Totodata, Profesorul Linton prin intermediul Intermedicas, a facilitat aducerea in tara a 2 grefe de piele pentru un alt pacient care a fost operat in seara de 4 noiembrie la Bucuresti.

Vizitele sunt gratuite, costurile sunt suportate de partenerii implicati in proiect si sunt realizate doar la solicitarea si cu acordul familiilor care doresc acest lucru.

Share.

Leave A Reply