Mii de doze de vaccin antigripal pentru romani

Mii de doze de vaccin antigripal pentru romani

0

O jumatate de milion de doze de vaccin antigripal cumparate, 80 000 de persoane deja vaccinate! Campania de vaccinare gratuita a MS impotriva gripei continua – cine este vizat!

“Avem deja 300 000 de doze distribuite la nivelul directiilor de sanatate publica pentru derularea campaniei, urmand ca de saptamana viitoare sa fie distribuite si celelalte 200 000 de doze. Anul trecut, Ministerul Sanatatii a incheiat un acord cadru pe timp de doi ani pentru tre milioane de doze de vaccin, astfel incat, in functie de receptivitatea populatiei si a cadrelor medicale, ne-am asigurat ca vom putea suplimenta cantitatile de vaccin si peste cele 500 000 de doze”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, dupa primele doua saptamani de campanie de vaccinare gratuita.

Campania de administrare de vaccin antigripal a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Medicatia antigripala (antivirala) existenta in stoc la fiecare sectie / spital de boli infectioase se administreaza la indicatia medicului, in cazurile grave sau in prezenta bolii la persoane cu factor de risc cu complicatii, indiferent de rezultatul de laborator pentru gripa.

Primesc vaccin antigripal persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, adica persoane cu varsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinul gratuit”, transmite MS.

Pe langa administrarea de vaccin antigripal, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.