Minciunile, depistate cu ajutorul inteligentei artificiale, prin intermediul miscarilor muschilor fetei

Minciunile, depistate cu ajutorul inteligentei artificiale, prin intermediul miscarilor muschilor fetei

1

Cercetatorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au dezvoltat o noua tehnologie ce foloseste inteligenta artificiala pentru depistarea minciunilor prin intermediul miscarilor muschilor faciali.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au folosit autocolante imprimate pe suprafete moi si care contin electrozi ce monitorizeaza si masoara activitatea muschilor si a nervilor.

Muschii obrajilor si ai sprancenelor i-au dat de gol

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Tel Aviv au identificat doua grupe distincte de persoane care spun lucruri neadevarate. In cadrul unuia dintre grupuri, participantii isi activeaza muschii obrajilor atunci cand mint, iar subiectii celuilalt grup isi activeaza muschii din zona sprancenelor.

Prin intermediul noii tehnologii, cercetatorii au detectat minciuni spuse de participantii la studiu cu o acuratete de 73%.

Noua tehnologie ar putea contribui la dezvoltarea de camere si software capabile sa detecteze minciunile in diverse situatii din viata reala, in timp ce electrozii utilizati in cadrul studiului ar putea deveni redundanti in conditiile unei asemnea evolutii viitoare.

Tehnologia, utila politiei

Aceasta tehnologie poate fi utila pentru detectarea, spre exemplu, a minciunilor spuse la banci, pe aeroporturi, in cadrul interogatoriilor politiei, ori la interviurile de angajare online, cu ajutorul camerelor de inalta rezolutie instruite, potrivit cercetatorilor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Minciunile, depistate cu ajutorul inteligentei artificiale, prin intermediul miscarilor muschilor fetei • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.