Miner ucis de infectiile din Spitalul de Arsi din Capitala

1

Unul dintre minerii raniti grav in urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala. Barbatul avea arsuri pe 50% din suprafata corpului si la nivelul cailor respiratorii. Si se pare ca la doi ani de la tragedia din Colectiv infectiile intraspitalicesti continua sa faca victime.

E acuzatia extrem de grava facuta de Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor. Ministerul Sanatatii a cerut un control la Spitalul de Arsuri in urma acestor acuzatii.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a cerut Inspectiei Sanitare de stat sa faca verificari la Spitalul de Arsuri dupa decesul minerului.

La doi ani de la tragedia din Colectiv, continua sa moara oameni din cauza bacteriilor din spitalele romanesti.

Minerul care a incetat din viata in aceasta dimineata dupa explozia din mina din urma cu 10 zile ar fi fost ucis de infectiile dobandite in Spitalul de Arsuri din Capitala.

Fisa pacientului arata clar faptul ca avea doua infectii cu Klebsiella si Pioceanic, germeni extremi de periculosi ce se gasesc cel mai adesea in spitale.

Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor sustine ca pioceanicul a ajuns in corpul minerului din cada in care a fost spalat.

Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor: In opinia mea, acest spital trebuie inchis imediat. Desi ne-am laudat la doi ani de la Colectiv ca la acest spital s-a infiintat o sectie de terapie intensiva nou, modernizata, cu protectia pacientului si a personalului, aceasta sectie este colonizata cu bacterii foarte periculoase.

Mai mult, procedurile de ingrijire medicala sunt de-a dreptul criminale. Pacientii sunt spalati intr-o cada, aceeasi cada veche de ani de zile care aceeasi husa, care este de unica folosinta. Acea husa nu poate fi desinfectata cu nicio procedura, fie ea si moderna. Iar seful compartimentului de terapie intensiva, domnul Adrian Stanculea, acel purtator de cuvant care iesea dupa Colectiv si inducea lumea in eroare, si pe ministri, si pe mine, ca acolo se rezolva, ca au capacitatea sa rezolve cazuri complexe, grave, iata acest individ si de aceasta data s-a aventurat in a pune om care avea sanse la viata, arsurile lui nu erau atat de profunde, dar infectandu-l cu o bacterie foarte periculoasa, a reusit, iata, sa-i ia viata.

Este un individ care trebuie inlaturat imediat din acel spital. Noi l-am prins carand materiale din spital, facand interventii chirurgicale de estetica.

sursa

Share.