Ministerul Sănătății a suplimentat fondurile pentru Programului Naţional de Supraveghere şi Control HIV/SIDA

Ministerul Sănătății a suplimentat fondurile pentru Programul Naţional de Supraveghere şi Control HIV/SIDA

0

pacient HIVAu constatat că au fost alocate fonduri insuficiente pentru Programul Naţional de Supraveghere şi Control HIV/SIDA, pe trimestrul I 2014! Ministerul Sănătății a constatat că nu sunt bani suficienți ”ca urmare a trimestrializării primite de la Ministerul de Finanţe”, așa că a luat de la alte programe, ca să dea pentru Programul Naţional de Supraveghere şi Control HIV/SIDA, ca pacienţii bolnavi de HIV/SIDA să poată beneficia la timp de tratament.

”Ministerul Sănătăţii a refăcut sumele alocate pe alte programe și a alocat suplimentar, la sfârşitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmând ca la rectificarea bugetară să se facă corecţiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe”, au anunțat reprezentanții acestui minister.

În urma suplimentării fondurilor, sumele totale alocate în județul Hunedoara, în cadrul Programului Naţional de Supraveghere şi Control HIV/SIDA, ajung la 4.344.000 lei. Alte sume totale, pe județe:

Galaţi – 3.937.000 lei
Dolj – 3.535.000 lei
Prahova – 3.048.000 lei
Suceava – 2.851.000 lei
Vaslui – 2.752.000 lei
Cluj – 2.266.000 lei

”Conform procedurii, unităţile sanitare care implementează Programul Naţional de Supraveghere şi Control HIV/SIDA sunt obligate să se aprovizioneze cu medicamentele necesare”, a precizat Ministerul Sănătății.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.