Ministerul Sănătăţii anchetează cazul a doi bebeluşi născuţi prematur la maternitatea din Câmpulung Muscel, care nu ar fi beneficiat de îngrijire corespunzătoare

Ministerul Sănătăţii anchetează cazul a doi bebeluşi născuţi prematur la maternitatea din Câmpulung Muscel, care nu ar fi beneficiat de îngrijire corespunzătoare

0

288_articolConducerea Ministerului Sănătăţii a fost sesizată despre faptul că doi gemeni, născuţi prematur în spitalul argeşean nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare. Sesizarea a fost făcută telefonic de  părinţii celor doi copii.

După verificarea informaţiei, Ministerul Sănătăţii a hotărât trimiterea unor echipaje de urgenţă pentru a asigura transferul nou-născuţilor într-o maternitate cu terapie intensivă avansată din Capitală.

La cererea ministrului Sănătăţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat evacuarea copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.

Ministrul Sănătăţii CSEKE Attila, a declarat că aşteaptă luni rezultatele anchetei.

“Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria”, a spus ministrul CSEKE Attila.

În prezent, cei doi nou-născuţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă a matermităţii POLIZU din Bucureşti şi beneficiază de îngrijiri medicale de specialitate.

Medicii specialişti din această unitate le acordă toată atenţia şi tratamentul corespunzător.

Ministerul Sănătăţii şi medicii specialişti, însă, nu pot oferi informaţii asupra diagnosticului şi a stării de sănătate a celor doi gemeni deoarece părinţii au declarat în scris că nu doresc să fie oferite astfel de date.

Conform legislaţiei în vigoare privind drepturile pacienţilor, Ministerul Sănătăţii şi medicii specialişti sunt obligaţi să respecte cererea părinţilor.

Sursa: ms.ro – comunicat de presă

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.