Ministerul Sănătății explică de ce nu a început încă vaccinarea antigripală

Ministerul Sănătății explică de ce nu a început încă vaccinarea antigripală

0

gripatAu fost semnalate puține viroze respiratorii, nu au fost înregistrate probe pozitive de virusuri gripale, populaţia nu e afectată! Astfel explică Ministerul Sănătății de ce nu a fost demarată campania de vaccinare antigripală. Vezi câte doze de vaccin vor fi puse la dispoziția medicilor!

”Conform analizelor efectuate de specialiştii INSP, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspandire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale, populaţia nefiind afectată. În momentul în care va fi declanşată campania de vaccinare, MS va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România, cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie”, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit ultimelor date existente pe site-ul Ministerului Sănătății, secțiunea Sezonul de gripa > Evoluatia infectiilor respiratorii acute si a gripei in Romania si Europa, aflăm că ”Din datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ale Centrului Naţional de Gripă din INCDMI Cantacuzino reiese că în săptămâna 41/2013, în România intensitatea activităţii gripei / infecţiilor respiratorii acute este joasă, sub nivelul de bază, fără răspândire geografică. În a doua săptămână a supravegherii epidemiologice tip sentinelă din actualul sezon s-au înregistrat 5 cazuri de afecţiuni compatibile clinic cu gripa, dar care nu au fost confirmate ca gripă de laboratorul de gripă al Institutului Cantacuzino”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.