Ministerul Sănătății face precizări legate de vaccinarea copiilor

Ministerul Sănătății face precizări legate de vaccinarea copiilor

1

vaccinMinisterul Sănătății recunoaște că a fost informat că există unele disfuncţionalităţi în vaccinarea copiilor, însă a cerut realocarea dozelor de vaccin existente între DSP-uri, în funcţie de necesităţi. Ulterior, aproape 200.000 doze de vaccin hexavalent au intrat în depozitele societății care asigură vaccinul, așa că – puțină răbdare! – produsul va ajunge la sediile direcțiilor de sănătate publică. Starea de sănătate a copiilor, susține Ministerul Sănătății, nu a fost afectată.

Vaccinarea copiilor de 2 și 6 luni se realizează cu vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B ( DTPa – VPI – HiB – HB).

Ministerul Sănătății a încheiat un acord-cadru, în 2012, pentru o perioadă de patru ani cu producătorul SC GLAXOSMITHKLINE SRL. În conformitate cu contractul subsecvent, încheiat în anul 2012, a fost livrată o cantitate de 177.000 doze vaccin hexavalent, anunță Ministerul Sănătății.

Datorită faptului că pe piață a apărut un nou producător de vaccin hexavalent, acordul-cadru a încetat de drept, și a fost organizată o licitație pentru achiziția acestui vaccin, în conformitate cu legislaţia în vigoare, procedură care a fost încheiată pe 17 octombrie 2013, prin semnarea unui nou acord-cadru și contract subsecvent de furnizare a vaccinului.

Începând cu luna septembrie, în momentul în care a fost informat că există unele disfuncţionalităţi în vaccinarea copiilor, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică şi Institutului Naţional de Sănătate Publică să asigure realocarea dozelor de vaccin existente între DSP-uri, în funcţie de necesităţi, astfel încât să se poată asigura vaccinarea copiilor.

Astăzi, 28.10.2013, 193.208 doze de vaccin hexavalent au intrat în depozitele SC POLISANO SRL, urmând ca pe parcursul următoarelor 2 – 3 zile, vaccinul să ajungă la sediile direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

Copiii în vârstă de 2 și 6 luni care nu au fost vaccinați la termen au intrat în evidenţa medicilor de familie şi vor fi recuperați la vaccinare, astfel încât aceştia să aibă schema completă de imunizare, starea de sănătate a copiilor nefiind în niciun fel afectată, susține Ministerul Sănătății.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Inscrierea copiilor la scoli si gradinite nu e conditionata de vaccinare, conform Ministerului Sanatatii | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.