Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Fortele Navale Americane, organizeaza un seminar sustinut de Ambasada SUA in Romania

Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Fortele Navale Americane, organizeaza un seminar sustinut de Ambasada SUA in Romania

0

 smurdMinisterul Sănătăţii, în colaborare cu Forţele Navale Americane, organizează un seminar susţinut de Ambasada SUA în România, care va avea loc vineri, 19 iulie 2013, şi sâmbătă, 20 iulie 2013, între orele 10:00 – 17:30, în Centrul de formare din cadrul UPU/SMURD a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Seminarul a fost deschis de Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA, domnul Duane Butcher, şi de Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii, domnul Dr Raed Arafat.

“Sunt încântat că Ambasada SUA şi Ministerul Sănătăţii au putut facilita acest schimb de experienţă între echipa de medici ai Marinei SUA, sosiţi în România în cadrul Black Sea Rotational Force, şi specialiştii în intervenţii în situaţii de urgenţă ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) privind cele mai noi tehnici de îngrijire a traumelor. Acest program este parte a cooperării continue pe care o avem cu instituţiile româneşti pentru consolidarea serviciilor medicale destinate cetăţenilor români”, a declarat domnul Duane Butcher, Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA.

          “Astfel de seminarii ridică nivelul calitativ de acordare a asistenţei medicale de urgenţă în România. Participanţii sunt din mai multe localităţi, reprezentând medici de urgenţă şi asistenţi medicali care activează în unităţile de primiri urgenţe. O astfel de colaborare este extrem de utilă, iar Ministerul Sănătăţii adresează mulţumiri Ambasadei SUA în România, precum şi  Black Sea Rotational Force pentru sprijinul acordat. MS îşi exprimă speranţa ca astfel de acţiuni să se intensifice pentru a facilita un schimb de experienţă benefic, mai ales pentru pacienţi”, a declarat Secretarul de Stat Dr Raed Arafat.

În cadrul seminarului, trei medici militari americani din cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force2013 (BSRF – 13) susţinprezentări pe medicină de urgenţă şi vor prezenta propriile experienţe în procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă, mai ales în cazul traumatismelor.

Prin acest demers, Ministerul Sănătăţii şi Forţele Navale Americane îşi propun realizarea unui schimb de experienţă în domeniul medicinei de urgenţă, având ca scop preluarea bunelor practici.

sursa: www.ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.