Ministerul Sanatatii si Federatia SANITAS au identificat solutii pentru majorarea sporurilor salariale

Ministerul Sanatatii si Federatia SANITAS au identificat solutii pentru majorarea sporurilor salariale

0

Ministerul Sanatatii si Federatia SANITAS au identificat solutii pentru majorarea sporurilor salariale si a veniturilor din sistem.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS, in urma discutiilor din 7 aprilie, au ajuns la concluzii pozitive referitoare la revendicarile sindicalistilor din sanatate.

Nicolae BANICIOIU sustine majorarea veniturilor personalului din sanatate

„Ca ministru sustin majorarea veniturilor personalului din sanatate, ca mod de a asigura o buna functionare a sistemului sanitar. Dupa acordarea unei majorari de 100 de lei, inca de la inceputul anului 2015, vom colabora cu Federatia SANITASastfel incat sa reglementam in mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumatate a anului sa putem veni si cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae BANICIOIU.

Ministerul Sanatatii va sustine demersurile SANITAS privind elaborarea si aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Totodata, Ministerul Sanatatii va supune dezbaterii publice, saptamana aceasta, conditiile de exercitare in regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moasa, asistent medical in spitalele publice.

Au fost analizate si celelalte revendicari ale SANITAS

De asemenea, au fost analizate si celelalte revendicari ale SANITAS, privind reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, repectarea normativelor de personal si asigurarea unei finantari adecvate a unitatilor sanitare publice de stat.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.