Ministerul Sanatatii sustine procesul de dezvoltare a serviciilor de urgenta

0

725_articolRITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii a participat, astăzi, la lansarea unui nou concept de acordare a primului ajutor cu autovehicule fără capacitate de transport.

În acest sens, SMURD Bucureşti va fi dotat cu două motociclete destinate intervenţiei rapide şi acordării primului ajutor la locul accidentului.

“Este remarcabil faptul că cele două motociclete reprezintă de fapt contribuţia populaţiei României la dezvoltarea sistemului de urgenţă. Vehiculele au fost achiziţionate din fondurile obţinute de către Fundaţia pentru SMURD în Campaniile “2% pentru SMURD” 2010. Vreau să salut şi să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi se implică în dezvoltarea sistemului sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii, RITLI Ladislau.

Valoarea proiectului se ridică la peste 44 000 euro.

Cele două motociclete vor fi utilizate în Bucureşti, în special în zona centrală, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric. Vehiculele vor fi deservite de personal paramedical instruit.

Fiecare dintre motocicletele achiziţionate este dotată cu toate echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor, foarte rapid: defibrilator semi-automat, aspirator secreţii, oxigen, trusă resuscitare, gulere cervicale, stingător.

Tot astăzi, a fost lansat şi primul echipaj de prim ajutor care utilizează maşina de pompieri echipată cu dotare medicală.

Primul echipaj de urgenţă de pe o maşină de pompieri va opera tot în Bucureşti pentru a sprijinii serviciile de urgenţă existente prin acordarea, rapid, a primului ajutor până la intervenţia unui echipaj medical.

Treptat vor fi operaţionale 6 maşini de acest tip care vor asigura în zona unităţilor de pompieri intervenţiile de urgenţă până la sosirea unui echipaj de prim ajutor.

“Prin aceste noi concepte ne propunem o mai bună eficienţă prin creşterea capacităţii şi scăderea timpilor de reacţie la intervenţie”, a mai spus ministrul RITLI.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.