Ministrul german al Sanatatii: “Toti vor fi ori vaccinati, ori trecuti prin boala, ori decedati de Covid”, pana la finalul iernii

0

Ritmul accelerat de infectare a populatiei cu virusul SAR-CoV-2 a determinat autoritatile germane sa indemne din nou oamenii sa se vaccineze. In ultimele 24 de ore, in Germania au fost identificate peste 30 de mii de cazuri noi de COVID-19. Tara a depasit 5,38 de milioane de cazuri si este foarte aproape de pragul de o suta de mii de decese.

“Toti vor fi ori vaccinati, ori trecuti prin boala, ori decedati de Covid”, pana la finalul iernii, a declarat Jens Spahn, ministrul german al Sanatatii.

Oficialul a facut declaratia cu scopul de a atrage atentia persoanelor inca nehotarate sa se imunizeze cu prima doza, iar cetatenilor vaccinati cu schema completa sa se imunizeze cu doza suplimentara.

Predictia mea este cinica, dar adevarata. Cu aceasta varianta Delta mai contagioasa, situatia este foarte, foarte posibila”, a mai adaugat ministrul.

Pacientii, transferati in alte orase

In Germania, sectiile de ATI functioneaza la capacitate maxima, iar presiunea pe spitale in multe regiuni este foarte mare. Din cauza ca in unele unitati sanitare din tara nu mai sunt locuri pentru tratarea pacientilor cu COVID-19, a fost nevoie ca acestia sa fie transferati in sectii ATI din alte orase.

Ministrul german al Sanatatii a mai spus ca Agentia Europeana a Medicamentului ar urma sa autorizeze serurile Covid pentru copiii cu varste intre 5 si 12 ani, pana la sfarsitul saptamanii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.