Casa Austria devine zona rosie pentru pacientii cu COVID

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, la Timisoara: Casa Austria devine zona rosie pentru pacientii cu COVID (VIDEO)

1

Vizita fulger a ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, alaturi de cel al Internelor si Dezvoltarii, la Timisoara, joi la amiaza. De la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes, ministrul Sanatatii a mers la Spitalul Judetean Timisoara si mai apoi la sediul Prefecturii judetului Timis.

“Aici avem spitalizare pentru pacienti infectati cu SARS COV 2, ce vedeti aici in terapie intensiva mobila – 7 pacienti, in interior inca 20 de pacienti, in pregatire Casa Austria, 50 de paturi pentru mediu, severa si 11 paturi pentru terapie intensiva, acolo avem posibilitatea si de tratarea arsilor infectati cu SARS COV 2, in general, paturi pregatite si capacitate pregatita in contextul national in care am solicitat acele 10 la suta din terapie intensiva sa fie pregatita si la nivel de spital de faza 3 precum si 15 la suta din totalul de paturi. Spitalul Judetean este pregatit si a si inceput sa trateze pacienti chiar si in stare critica.”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

“Pacientii care au fost deja internati la Casa Austria, vorbim de pacientii de la Chirurgie Plastica si Politraumatologie vor avea parte de aceleasi tipuri de ingrijire cu acelasi personal in cadrul cladirii de Ortopedie, care beneficieaza de un bloc operator mai mare, mai performant, mai dotat si deci nu va avea niciun pacient de suferit, fie ca vin pacienti care vin in Urgente cu politraume, pentru ca noi suntem un centru de nivel judetean, fie ca vorbim de pacientii de chirurgie plastica care vor avea si interventii programate. Deci sectii de politraumatologie si Chirurgie plastica au loc fara nicio problema in cladirea de Ortopedie, care este o cladire mare, iar blocul operator care este unul care se intinde pe doua etaje, este mai mult decat suficient sa acomodeze acesti pacienti astfel incat calitatea actului medical sa nu scada, dimpotriva sa creasca. Iar ceea ce priveste Casa Austria care o sa devina zona rosie, ea este un spatiu ideal pentru ca are acces la circuite de sterilizare, nu va trebui sa plimbam, materialul nesteril, pe altundeva ci direct acolo direct in cladire el va sterilizat, are blocul operator propriu care la fel cum am facut la inceputul pandemiei, am facut interventiile cele mai complexe pe pacienti pozitivi si acolo avem si oportunitati de imagistica.”, a spus Raul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara.

“Suntem desigur, sub presiunea acestui val epidemic, dar trebuie sa spunem ca din zona de vest a Romaniei, noi nu am transferat inca niciun caz COVID critic sau forma medie, in alta zona. Nu e intamplator ci pentru ca am incercat sa gasim solutii mereu.”, a spus prof.univ.dr. Dorel Săndesc, Președinte Asociația de ATI, Spitalul Județean Timișoara

“Un alt obiectiv este cresterea capacitatii de testare. Daca pana in acest moment, Spitalul Judetean procesa pana in 600 de teste pe zi, aceasta capacitate se va dubla la 1200 de teste pe zi, foarte important, in contextul cresterii numarului de cazuri.”, a spus Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, la Timisoara: Casa Austria devine zona rosie pentru pacientii cu COVID (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.