Ministrul Sanatatii: Pachetul de servicii de baza se va regasi in Contractul-Cadru din 2013

0

1452_articolPrima formă modificată a pachetului de servicii de bază de care va beneficia un asigurat în urma contribuţiei acestuia la fondul de asigurări de sănătate, se va regăsi în Contractul – Cadru, începând cu anul 2013.

“Prima formă modificată a pachetului de servicii de bază de care va beneficia un asigurat în urma contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate se va regăsi deja în Contractul – Cadru de anul viitor. Lucrăm la acest pachet care va fi definit asttfel încât să putem reduce, până la eliminare, listele de aşteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, însă, de la compensare, medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până în 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi susţinute de asigurat, dar costă fondul de sănătate aproape 20 milioane de euro anual. Pachetul de bază va răspunde unei întrebări esenţiale, pentru ce risc ne asigurăm? Pentru cel major, adică pentru o boală la care nu ne putem permite tratamentul (cancer, diabet, etc) sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afecţiuni respiratorii “ a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, în cadrul conferinţei ZF PHARMA SUMMIT’12.

Ministrul Sănătăţii s-a arătat îngrijorat de lipsa de interes a reprezentanţilor opiniei publice, a asociaţiilor profesionale şi de pacienţi, sindicatelor faţă de noua Lege a Sănătăţii. 

“Avem foarte puţine propuneri la proiectul pus în dezbatere. Propunerile pe care le putem lua în consideraţie sunt de formă şi nu de fond. Avem şi propuneri care nu au legătură cu Sănătatea, ca de exemplu cererea de desfiinţare a Institutului Cultural Român”, a mai spus dr. Vasile Cepoi, în timpul dezbaterilor.

Ministrul Sănătăţii a reafirmat că, în conformitate cu înţelegerile dintre autorităţile române şi organismele internaţionale, Legea Sănătăţii ar trebui să intre în dezbaterea Parlamentului României, în prima parte a lunii decembrie.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.