Ministrul Sanatatii taie in carne vie: “Am venit sa verific personal”

0

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, s-a dus sa verifice personal situatia dintr-un mare spital din Romania.

Miercuri, Spitalul Floreasca anunta ca sectia specializata in tratamentul arsilor grav devenise operationala: “Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti anunta faptul ca, in conformitate cu Programul National de ingrijire a Pacientilor Arsi Grav, unitatea pilot specializata in tratamentul acestor pacienti din cadrul spitalului nostru devine operationala la nivelul standardelor impuse de exigentele internationale, beneficiind si de cunostintele si abilitatile dobândite de personalul medical instruit in centre de elita din Franta (Paris, Bordeaux, Lille)”.

Joi, lovitura de teatru! Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, era numai foc si para:

“Am venit sa verific personal ceea ce se anuntase ieri. Este absolut revoltator faptul ca nici in acest moment, daca Doamne fereste se intampla o nenorocire in Bucuresti sau in tara, acest bloc nu functioneaza la intreaga lui capacitate. Sunt banii bucurestenilor, sunt banii romanilor, romanii nu accepta sa se faca afirmatii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit sa tai panglici si nu cred ca acesta este scopul de a anunta triumfalist realizari. Sunt lucruri normale, investitii pe care romanii le fac din banii lor bani fata de care suntem responsabili. Barocamera nu functioneaza nici in acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul institutiei“, a spus ministrul.

Ministrul Sanatatii doreste ca afirmatiile neadevarate sa fie urgent retractate si, in cel mai scurt timp, aceasta mare investitia sa poata sa fie functionala!

In raportul intocmit in urma verificarilor efectuate de Corpul de Control al Primului Ministru cu privire la interventia de urgenta din seara zilei de 30.10.2015, din clubul Colectiv se arata ca: “Unitatea de ingrijire a arsilor gravi din cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) era, la data de 30.10.2015, complet dotata si functionala, atât la nivelul saloanelor, salii de pansamente, sterilizarii proprii, cât si a blocului operator. (…) Unitatea nu a fost si nu este folosita, desi este cea mai moderna si poate asigura cea mai buna ingrijire pentru pacientii cu arsuri grave“.

Foto: https://www.facebook.com/Ministerul-Sănătăţii

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.