Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si secretarul de stat, Andreea Moldovan, demisi de premierul Florin Citu

1

“Astazi, 14 aprilie, i-am inaintat domnului presedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din functia de ministru al Sanatatii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul functiei va fi asigurat de catre domnul Dan Barna, pana la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sanatatii. Totodata, am decis demiterea din functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicata in Monitorul Oficial in cursul zilei de astazi”, este mesajul premierului Romaniei, Florin Citu, postat pe pagina de Facebook a Guvernului Romaniei.

Decizia vine dupa o serie de nemultumiri ale premierului

Decizia de demitere a ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, vine la o zi dupa ce Ministerul Sanatatii a modificat modul de calcul al incidentei epidemice, dupa care se instituie carantina zonala. Se pare ca premierul nu ar fi stiut despre acest ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan sau nu si-a dat acordul pentru intrarea in vigoare a noilor masuri.

Secretarului de stat Andreea Moldovan i se reproseaza ca nu a discutat cu premierul despre aceste masuri, lucru recunoscut chiar de ea. In apararea sa, Andreea Moldovan a spusca documentul a fost discutat si votat in Comitetul interministerial Tehnico-Stiintific, in care se decid si hotararile Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Decesele de la Victor Babes si evacuarea Spitalului Foisor au contribuit la aceasta decizie

Un alt factor care a dus la aceste demiteri a fost faptul ca, in urma cu doua zile, trei persoane cu Covid internate in TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babes din Capitala au decedat, dupa ce presiunea instalatiei de oxigen a crescut brusc, iar ventilatoarele au intrat automat in modul de avarie. Si, desi premierul nu amentionat nimic despre vreo raspundere a ministrului Sanatatii, Citu a declarat luni seara: “am vazut ca administratorii, reprezentantii statului, fug de comunicare. Cetatenii au nevoie sa comunicam mai mult. Nu trebuie sa mai fugim de comunicare”.

Iar in 11 aprilie, in cadrul unei declaratii de presa, premierul spunea ca este suparat dupa ce a vazut la televizor evacuarea de la Spitalul Foisor. Atunci a vorbit despre o demisie de onoare, fara sa fie, insa, foarte clar daca se refera la cea a ministrului Sanatatii sau a altcuiva.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si secretarul de stat, Andreea Moldovan, demisi de premierul Florin Citu • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.