Miraculos. Nastere in sac amniotic. Imagini care iti taie respiratia (VIDEO)

0

Un videoclip publicat pe Facebook surprinde momentul pretios in care un copil inca nenascut, in interiorul sacului sau amniotic, apare in cele din urma si ia prima respiratie.

Dupa cum probabil stiti deja, sacul amniotic este punga de lichid din uter , in care fatul se dezvolta.

Mama care asteapta nasterea stie ca este pregatita cand sacul amniotic se rupe. Daca mama opteaza pentru o operatie de cezariana, atunci medicul chirurg ar trebui sa taie sacul omniotic. Nasterile in sac amniotic, pe de alta parte, sunt acelea in care nou-nascutul este scos afara fara ca sacul amniotic sa fie taiat.

Aceste tipuri de nasteri sunt rare – care apar la mai putin de 1 din 80.000 de nasteri – si sunt in general considerate inofensive.

Anul trecut , Dr. William Scott Binder si echipa sa de nou-nascuti de la Cedars-Sinai Medical Center l-au ajutat pe Silas Johnson sa se nasca la doar 26 de saptamani, printr-o operatie de cezariana de urgenta, si de asemenea, acesta s-a nascut in interiorul sacului sau amniotic. Silas, la fel ca majoritatea copiilor nascuti in acest fel, a fost nascut prematur. Cu toate ca Binder a avut suficient timp pentru a imortaliza momentul nasterii lui Sila, aflata inca in interiorul sacului amniotic, videoclipuri cu astfel de nasteri sunt extrem de rare.

Share.

Leave A Reply