Miscarea ne face mai inteligenti prin cresterea nivelului de energie din creier

Miscarea ne face mai inteligenti prin cresterea nivelului de energie din creier

0

1133_articolToată lumea ştie că exerciţiile fizice fac muşchii mai rezistent la oboseală. Acum, oamenii de ştiinţă au descoperit că o şedinţă de fitness practicată regulat ar putea ascuţi mintea în exact acelaşi mod.

Din cercetările mai vechi s-a descoperit că exerciţiile fizice stimulează naşterea de mitocondrii noi – acestea fiind structuri în celulele din muşchi care produc energie organismului. Acest proces reduce riscului de obezitate.

Acum, o echipă de la Universitatea din Carolina de Sud au descoperit că sesiuni regulate de antrenament oferă, de asemenea, un impuls celulelor de la nivelul creierului.

Liderul de cercetare, Dr. Mark Davis a declarat că acest impuls de energie a ajutat creierul să lucreze mai rapid şi mai eficient.

“Dovezile acumulate ne arată ca exerciţiile fizice face creierul mai eficient” a spus Dr. Davis, Scientific American.

În termen scurt, a spus el, acest lucru ar putea reduce oboseala mentală şi ascuţi gândirea.

El a adăugat că construirea unui rezervor  mare a mitocondriilor în creier ar putea crea, de asemenea, un “tampon” împotriva bolilor cerebrale legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer.

Cercetătorii au ajuns la concluziile lor, după un studiu, publicat în Journal of Applied Physiology, pe un grup de şoareci. Jumătate dintre şoareci au fost puşi pe o bandă de alergare pentru o jumătate de oră pe zi, în timp ce cealaltă jumătate au fost lăsate la camera de zi, în cuştile lor.

După opt săptămâni şoarecii care au alergat au rezistat 126 de minute înainte de a obosi, în timp ce şoarecii sedentari doar 74 de minute.

Cu toate acestea, probe de ţesut au dezvăluit că şoarecii care au alergat au avut, de asemenea, o creştere în dezvoltarea mitocondriilor, în creier.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.