Misiune de prelevare de organe la care a participat şi doctorul Radu Zamfir

Misiune de prelevare de organe la care a participat şi doctorul Radu Zamfir

0

Unul dintre supravieţuitorii accidentului din Apuseni, Radu Zamfir, împreună cu o echipă medicală,  a prelevat organe, şi anume ficatul şi rinichii de la un donator aflat la Spitalul Judeţean din Iaşi, vieţile a trei pacienţi din Bucureşti şi Iaşi urmând să fie salvate prin transplantul acestor organe.

prelevare de organe

Echipa medicală, formată din doi specialişti, a plecat duminică, de la Bucureşti, cu un elicopter de tip MI-17, pentru o intervenţie de prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Medicii au prelevat organele  la Iaşi un ficat şi doi rinichi, iar imediat după intervenţie, au revenit la Bucureşti, elicopterul aterizând, în jurul la ora 15.25, la baza aeriană a Ministerului Afacerilor Interne.

Două dintre organele prelevate, respectiv un ficat şi un rinichi, au fost duse la Institutul Fundeni din Capitală, pentru a fi transplantate la doi pacienţi, iar celălalt rinichi a rămas la Iaşi, pentru salvarea unei alte persoane.

sursa: http://www.mediafax.ro/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.