Mit sau adevar: e bine sa bei alcool cand iei antibiotice?

Mit sau adevar: e bine sa bei alcool cand iei antibiotice?

0

Se stie ca nu este bine sa bem alcool atunci cand luam antibiotice. Este adevarat sau este mit acest lucru?

Am auzit de la prieteni, parinti, si din multe alte parti ca daca bei alcool in timp ce iei antibiotice se scade eficienta terapiei.

Care sunt elementele din structura antibioticului care sunt afectate de alcool. Nici inhibitorul de beta lactamaza si nici inhibitorul de sinteza a peretelui celular nu sunt afectate de catre alcool. De aci se poate trage concluzia ca alcoolul nu influenteaza cu nimic consumul de antibiotice.

Alcool+antibiotice= mahmureala puternica

Daca se bea alcool si ne tratam cu antibiotice vreunul din urmatoarele tipuri de infectii: dentare, vaginale, stomacale, ulcere ale picioarelor, in care pot fi implicate unul dintre antibiotice ca: metronidazol, trinidazol, atunci putem avea o mahmureala puternica.

Asocierea alcoolului cu antibiotice duce la cresterea concentratiei de acetaldehide, niste produsi ai metabolismului hepatic care pe masura ce se acumuleaza in organism dau o multime de reactii neplacute.

Astfel, asocierea alcoolului cu antibioticele va putea sa provoace inrosirea fetei, dureri de cap, ameteala si varsaturi si tahicardie, adica o mahmureala puternica.

In concluzie, mitul conform caruia nu este bine sa consumam alcool cand luam antibiotice este fals.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.