Modernizare si extindere la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

Modernizare si extindere la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

1

Unitatea de Primire Urgente la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara va fi extinsa si modernizata! Valoarea contractului depaseste trei milioane de lei, plus TVA. Iata ce disfunctionalitati au fost observate la UPU de la ”Clinicile Noi” si care vor fi eliminate!

”In baza contractului se vor executa lucrari pentru realizarea obiectivului: „Modernizare si extindere Unitate de Primire Urgente la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara (Clinicile Noi)”, in conformitate cu cerintele impuse prin documentatia de atribuire. Valoarea totala estimata a contractului este de 3.066.684 lei fara TVA, din care:
-2.404.853 lei fara TVA – reprezinta valoarea estimata a lucrarilor de constructii montaj C+M (subcap. 1.2- Amenajarea terenului, subcap. 1.3 – amenajari pentru protectia mediului si aducerea la starea initiala, subcap. 4.1 – constructii si instalatii si subcap. 4.2. – montaj utilaje tehnologice si subcap.5.1.1 Lucrari de constructii)
– 592.146 lei fara TVA – reprezinta cheltuieli pentru utilaje, echipamente tehnologice si functionare cu montaj (subcapitolul 4.3 – utilaje, echipamente tehnologice si functionare cu montaj)
– 69.685 lei fara TVA – reprezinta cheltuieli diverse si neprevazute, conform HG 28/2008, in cuantum de 3%, aplicat la valoarea estimata însumata a lucrarilor cuprinse in: subcap. 1.2- Amenajarea terenului, subcap. 1.3 – amenajari pentru protectia mediului si aducerea la starea initiala, subcap. 4.1 – constructii si instalatii si subcap. 4.2. – montaj utilaje tehnologice. Cota de 3% reprezentand cheltuieli diverse si neprevazute, nu se aplica la cap. 5. Alte cheltuieli”
, apare pe licitatie-publica.ro legat de UPU de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara.

Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara: se spera ca, la finalul anului viitor, sa fie finalizata investitia

“Am beneficiat de sprijin total din partea Primariei Timisoara si speram ca, la finalul anului viitor, sa finalizam aceasta extindere. Atunci vom demara si procedurile de achizitie pentru paturi si aparatura. Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Municipal beneficiaza de dotarea cu aparatele necesare, dar vom suplimenta numarul acestora odata cu extinderea”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro  conf.dr. Octavian Mazilu, directorul de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara.

Disfunctionalitate eliminata: separarea accesului spitalului de spatiul de primire/triaj al UPU

Referatul privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii “Modernizare si extindere Unitate de Primire Urgente la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, Clinicile Noi, str. Gh. Dima nr.5”, document facut public de Primaria Timisoara, arata ca este nevoie de aceste lucrari din cauza cresterii numarului de pacienti la Unitatea de Primire Urgente, precum si a aglomerarii spatiului comun prin compartimentari de convenienta in spatiile comune, holuri sau culoare.

Potrivit acestui document, Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara prezinta mai multe disfunctionalitati: accesul principal al spitalului coincide cu sala de asteptare si spatiul de primire/triaj al pacientilor, functioneaza in spatii dezvoltate lateral fata de intrarea principala fara a exista o comunicare fireasca intre acestea.

Se urmareste dezvoltarea unui corp de cladire parter in curtea actuala de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, precum si amenajarea si reconfigurarea spatiilor existente. Prin interventia propusa se doreste rezolvarea disfunctionalitatilor, respectiv separarea accesului spitalului de spatiul de primire/triaj al UPU si realizarea unei comunicari uscate cu radiologia. Regimul de inaltime propus este o constructie parter, suprafata corpului existent reconfigurat si demolat = 175 metri patrati, suprafata UPU propus (existent si extindere) = 586 metri patratip, suprafata construita noua = 453 metri patrati.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Spitalul Municipal din Timișoara oferă mamografii gratuite femeilor cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.