Monede cu o universitate de medicina!

Monede cu o universitate de medicina!

0

Monede de 10 lei, pe care apar sediul aceastei universitati de medicina si farmacie, un laborator, chiar si siluetele unor absolventi! BNR a facut anuntul – de ce a fost aleasa aceasta universitate?

In circuitul numismatic intra, in aceasta perioada, monede din argint dedicate implinirii a 70 de ani de la infiintarea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures. Au diametrul de 37 mm, cantaresc cu putin peste 31 de grame, iar argintul are o puritate aproape absoluta!

O fata a acestor monede prezinta sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, o reprezentare partiala a unui laborator din universitate, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei, anul de emisiune „2015” si inscriptia „ROMANIA”. Pe cealalta fata a acestor monede apar holul intrarii principale in sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, siluetele unor absolventi, o reprezentare simbolica a stiintei medicale, inscriptiile „70 ANI”, „UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE TARGU-MURES” si „1945” – anul evenimentului aniversat.

Guvernatorul BNR a semnat pentru aceste monede!

Aceste monede din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare, in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Nu vor fi emise multe asemenea monede: numai 250! Pretul de vanzare, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare, este de 320 de lei.

Punerea in circulatie a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.