Moscova | Angajatii din sanatate, educatie, comert si transport public, obligati sa se vaccineze rapid

1

Pana in data de 15 iulie, trebuie sa fie vaccinati cu prima doza cel putin 60% dintre angajatii din sanatate, educatie, comert, transport public si alte servicii ce deservesc un numar mare de persoane. Aceste categorii trebuie sa primeasca a doua doza de ser pana pe 15 august. Obligativitatea impusa de autoritati vine ca urmare a cresterii rapide a numarului de noi cazuri COVID-19.

”Depinde de fiecare daca se vaccineaza sau nu. Dar este o chestiune personala numai atata timp cat stai acasa. Cand iesi si intri in contact cu alte persoane, esti complice al procesului epidemiologic, un lant care raspandeste acest virus periculos. Iar daca lucrezi intr-o organizatie care deserveste un numar mare de oameni, atunci cu siguranta nu este o chestiune personala, indiferent de echipamentul personal de protectie pe care il porti”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

Pe langa cresterea alarmanta a noilor cazuri de infectare cu noul coronavirus, autoritatile au luat aceasta masura si din cauza derularii lente a campaniei de vaccinare.

In ultimele saptamani, Moscova a inregistrat o crestere constanta a numarului de noi infectii, iar azi autoritatile au anuntat 5.782 de noi infectii in capitala, 75 de decese si 12 mii de persoane internate in spital.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca nu exista in acest moment planuri de a dispune vaccinarile obligatorii la nivel national.

Campanie cu… tombola

Ca sa sporeasca numarul celor vaccinati, saptamana trecuta, primarul Moscovei a organizat o tombola cu marele premiu o masina. Desi Rusia a fost printre primele tari din lume care a aprobat un vaccin impotriva noului coronavirus, rata de vaccinare este una dintre cele mai mici, doar 12% din populatie primise cel putin o doza la inceputul lunii iunie. La Moscova, aproximativ 14% din cei aproximativ 12 milioane de locuitori au fost imunizati. De la inceputul pandemiei, Rusia a raportat peste 5,2 milioane de cazuri de coronavirus si peste 127 de mii de decese.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Moscova | Angajatii din sanatate, educatie, comert si transport public, obligati sa se vaccineze rapid • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.