Motive pentru a da admitere la Medicina intr-un oras sau altul

Motive pentru a da admitere la Medicina intr-un oras sau altul

0

Universitatile de Medicina se intrec in a-si prezenta oferta: de ce la noi si nu… la altii? “10 motive pentru a alege universitatea noastra” suna brosura uneia dintre institutii, unde se face o analiza a costului vietii in centrele universitare romanesti unde se da admitere la Medicina.

Fara a face o pledoarie pentru aceasta universitate, mentionam cateva dintre aceste motive, care trebuie sa cantareasca in alegerea orasului unde va sustine candidatul examenul de admitere la Medicina:

– Calitatea educatiei medicale, reflectata in numarul de absolventi care promoveaza examenul de rezidentiat;
– Costul redus al vietii: stii cat costa sa cumperi un litru de lapte, cateva oua, o paine, sa platesti transportul in comun sau chiria in Bucuresti sau in alte orase din tara?

costuri(Sursa: UMF Tg.Mures)

– Existenta unor facilitati moderne de predare si invatare, respectiv infrastructura moderna, conditii pentru practica clinica si altele
– Campus studentesc atractiv, respectiv conditiile de cazare in acesta, cantina, restaurant, facilitati de sport
– Dotari de varf pentru cercetare
– Burse de mobilitate pentru studenti, pe baza de acorduri bilaterale stabilite cu universitati din alte tari
– Congrese studentesti, evenimente sociale, competitii sportive
– Atractiile orasului

Mesaje transmise de universitati celor care vor sa dea admitere la Medicina

“Corpul didactic al universitatii noastre este recunoscut pe plan national si international pentru activitatea sa remarcabila in domeniul educational, introducerea mai multor proceduri medicale ca prioritati si realizarile deosebite in cercetare, toate ducand la un nivel inalt al calitatii procesului educational, in concordanta cu cele mai inalte standarde europene”, transmite UMF Tg. Mures, in incercarea de a-i sensibiliza pe cei doritori sa dea admitere la Medicina la aceasta institutie.

Un alt exemplu – UMF Bucuresti: institutia face apel la prestigiul dobandit de-a lungul anilor. “Vrei sa devii medic de-adevaratelea? Cu halat si parafa?Sa vindeci, sa salvezi, sa ai satisfactia meseriei bine practicate? Vrei sa lucrezi in cele mai renumite spitale din Romania sau din lume? si printre cei mai apreciati medici? Daca raspunsul este afirmativ, atunci nu mai sta pe ganduri! UMF “Carol Davila” este universitatea care isi deschide portile pentru tine! (…) este prima universitate de medicina si farmacie din Romania care se bucura astazi de un binemeritat prestigiu si recunoastere in mediul academic national si international, un adevarat leader al educatiei medicale romanesti”.

“Universitatea noastra va asigura un invatamant de calitate, fiind o scoala medicala cu traditie si recunoastere internationala”, afirma cei de la UMF Cluj-Napoca. Alte universitati se marginesc sa ofere cifre seci – datele de inscriere, examen, taxe, conditii, caci renumele lor este suficient pentru a-i face pe tineri sa dea acolo examen de admitere la Medicina.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.