Mydocalm - medicament pentru tratarea durerilor de spate

Mydocalm – medicament pentru tratarea durerilor de spate

0

Mydocalm este un medicament special dezvoltat pentru durerile lombare, spondiloza, hernia de disc sau intinderile musculare.

Medicamentul este lansat de compania farmaceutica Richter Gedeon. Medicamentul actioneaza asupra spasmului muscular si a durerii, relaxand musculatura fara a avea insa un efect sedativ, fiind astfel indicat terapeutic mai ales persoanelor active.

De asemenea, prin efectul de anestezic local pe care il induce, Mydocalm este indicat pentru un spectru larg de afectiuni tratand astfel spasmul muscular dureros in durerea lombara joasa si in afectiunile osteoarticulare vertebrale si periferice.

Totodata, tratamentul cu Mydocalm are o eficacitate dovedita in combaterea cresterii patologice a tonusului musculaturii striate scheletice.

Mydocalm – doze si mod de administrare:

Adulti: doza orala zilnica este de 150 – 450 mg, divizata in 3 doze egale, in functie de cerintele individuale si toleranta fiecarui pacient in parte. Parenteral, medicamentul se administreaza fie intramuscular, de doua ori pe zi, in doze de cate 100 mg, fie zilnic, in doza unica, administrata incet, intravenos.

Copii: forma injectabila nu poate fi administrata copiilor. Tabletele filmate pot fi administrate la copiii cu varste mai mici de 6 ani, in doze zilnice de 5 mg/kg corp, divizate in 3 prize egale. La grupa de varste cuprinse intre 6 – 14 ani, doza zilnica recomandata este de 2-4 mg/kg corp, divizata in 3 prize egale.

Mydocalm – actiune terapeutica

Mydocalm este un miorelaxant central, cu un mecanism de actiune complicat. Datorita efectelor sale de stabilizare a membranei si de anestezic local, medicamentul inhiba transmiterea impulsului la aferenta primara si la motoneuron, prin aceasta inhiband reflexele mono- si polisinaptice de la nivelul maduvei spinarii.

Pe de alta parte, se considera ca Mydocalm are capacitatea de a inhiba eliberarea transmitatorilor, printr-un mecanism secundar de inhibare a influxului sinaptic de Ca2+. La nivelul trunchiului cerebral, medicamentul inhiba stimularea caii reticulo-spinale.

Administrarea preparatului la cateva tipuri de animale a redus hipertonia musculara si rigiditatea de decerebrare. Mydocalm determina cresterea fluxului sanguin periferic. Efectele favorabile circulatiei sanguinesunt independente de cele observate la nivelul sistemului nervos central; ele sunt, probabil, legate de efectele slab spasmolitice si antiadrenergice ale tolperisonei. Tolperisona, administrata oral, este bine absorbita in intestinul subtire. Varful concentratiei plasmatice apare in decurs de 0,5-1 ora, dupa ingestia preparatului. Datorita metabolizarii intensive la nivelul primului pasaj, biodisponibilitatea Mydocalm este de aproximativ 20%. Tolperisona este intens metabolizata in ficat si rinichi.

Compusul este eliminat aproape in exclusivitate prin rinichi (in proportie de peste 99%), sub forma de metaboliti. Activitatea farmacologica a metabolitilor nu este cunoscuta. Dupa administrare intravenoasa, timpul de injumatatire este de circa 1,5 ore.

Mydocalm – contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii preparatului. Miastenia gravis. Deoarece nu sunt date concludente referitoare la utilizarea medicamentului fiole la copii, administrarea medicamentului, in aceasta situatie, nu este recomandata.

Contraindicatii relative: sarcina, in special in primul trimestru. Mydocalm nu este recomandat in perioada de alaptare.

Mydocalm – reactii adverse

Hipotonie musculara, cefalee, hipotensiune, greata, voma si disconfort abdominal. Prin reducerea dozei, reactiile adverse pot fi eliminate. Rar, pot aparea reactii de hipersensibilitate (prurit, eritem, urticarie, edem angioneurotic, soc anafilactic, dispnee).

Mydocalm – pret:

MYDOCALM® cpr 150 mg, X30 PAM = 10.31 RON
MYDOCALM® cpr 50 mg, X30 PAM = 5.53 RON
MYDOCALM® inj, x5 PAM = 5.23 RON


100%
100%
Super!
  • 10
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.