“Evaluarea subclinica a aterosclerozei si rolul acesteia in preventia bolilor cardiovasculare”, un eveniment sustinut de profesorul Nathan Wong, la Timisoara, si organizat de Fundatia CardioPrevent (VIDEO)

0

Profesorul Nathan Wong, director al Programului de Preventie Cardiovasculara din Departamentul de Medicina al Universitatii Irvine, California, USA, a sustinut, la Timisoara, prelegerea cu denumirea “Evaluarea subclinica a aterosclerozei si rolul acesteia in preventia bolilor cardiovasculare”.

Evenimentul a fost sustinut de Fundatia CardioPrevent. Profesulul Wong a pus accent pe aspectele importante ale evaluarii riscului cardiovascular, respectiv pe gradul de risc al pacientilor, pentru a cunoaste cu exactitate masurile terapeutice care trebuie luate. In prelegerea sa, directorul Programului de Preventie Cardiovasculara din Departamentul de Medicina al Universitatii Irvine a abordat si aspecte privind importanta realizarii screening-urilor si a modalitatilor de desfarurare ale acestora, cu accent pe metodele personalizate, pe specificul fiecarei grupe de pacienti.

„Vom vedea ca multi dintre pacientii care vor manifesta evenimente cardiovasculare, ar putea sa nici nu prezinte o bună parte din factorii de risc specifici. Vom aborda, in fapt, screeningul subclinic pentru arteroscleroza. Includem aici metode precum ecografia carotidiana, indicele glezna-brat si, in fine, calcifieri coronariene si cum aceste metode pot fi folosite pentru a identifica cu mai multa precizie factorii de risc”, a declarat profesorul Wong.

In privinta progreselor realizate in Romania, in acest domeniu, directorul Programului de Preventie Cardiovasculara din Departamentul de Medicina al Universitatii Irvine a subliniat:

“Cred ca e fantastic sa vedem ce progrese a facut Romania si datorita spiritului de lider al doctorului Dan Gaiţă, in domeniul cardiologiei preventive. Sunt nerabdator sa urmaresc în continuare progresul pe care il va face atat Romania, cat si Universitatea „Victor Babes” din Timisoara in urmatorii ani, pe masura ce dezvoltati programele in domeniul cardiologiei preventive si de reabilitare”.

In continuare puteti urmari interviul realizat cu profesorul Nathan Wong, cu ocazia prezentei acestuia la Timisoara.

Share.

Leave A Reply