Neurodiab 2014 - Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic

Neurodiab 2014 – Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic

0

Manifestarea stiintifica anuala a Societatii de Neuropatie Diabetica, Neurodiab 2014, va reuni, in perioada 16-18 octombrie 2014, la Bucuresti, unii dintre cei mai importanti profesionisti din domeniu. La Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic vor fi 14 speakeri din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Bulgaria si Slovenia, precum si 11 reputati speakeri romani.

Printre invitatii de seama prezenti la Neurodiab 2014 – Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic se regasesc: prof. Dr. Roy Freeman (Universitatea Harvard, SUA), prof. Dr. Aaron Vinik si prof. Dr. Etta Vinik (Universitatea Eastern Virginia, SUA), prof. Dr. Rodica Pop Busui (Universitatea Michigan, SUA), prof. Dr. Peter Kempler (Universitatea Semmelweiss Budapesta, Ungaria), prof. Dr. Dan Ziegler si dr. Alin stirban (Universitatea Dusseldorf, Germania), dr. Edward Jude si dr. Mitra Tavakoli (Universitatea Manchester, Anglia), dr. Vilma Urbancic (Universitatea Liubliana, Slovenia), prof. Dr. Zdravko Asenov Kamenov (Spitalul Universitar Alexandrovska, Sofia, Bulgaria), dr. Helga Zeller-stefan (Ambulatoriul de Specialitate din Essen, Germania), Jean Louis Benezeth (Franta) si Thomas Grosz (Ungaria).

Neurodiab 2014 isi propune sa imbunatateasca nivelul de educatie medicala in domeniul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, prin intensificarea schimbului de experienta intre medicii romani si profesionistii din strainatate implicati in abordarea acestei complicatii invalidante a diabetului zaharat.

”Societatea de Neuropatie Diabetica a militat inca de la bun inceput pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care se confrunta cu aceasta complicatie ireversibila, prin intarirea colaborarilor stiintifice internationale. Suntem onorati ca si anul acesta ne bucuram de prezenta remarcabila a unor profesionisti de talie mondiala, fiind dovada vie a concretizarii eforturilor noastre de a promova cooperarea internationala in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica — Neurodiab.

La Neurodiab 2014 vor fi prezentate cele mai noi tehnici de diagnostic in domeniu

Participantii la Neurodiab 2014 vor avea ocazia sa asiste la sesiuni de prezentare a celor mai noi tehnici de diagnostic al neuropatiei diabetice, demonstratii practice in domeniul microscopiei confocale de cornee si a sistemelor de analiza cardiovasculara si neuropatie autonoma. Discutiile se vor axa pe importanta abordarii multidisciplinare a neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic, din perspectiva medicului diabetolog, neurolog, cardiolog, oftalmolog, chirurg vascular, nefrolog si endocrinolog. De asemenea, va fi dezbatuta si necesitatea existentei si implicarii specialistului in pediatrie in echipa multidisciplinara care ingrijeste piciorul diabetic.

Neurodiab 2014 cuprinde si dezbateri referitoare la provocarile actuale in preventia, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic, precum si implicatiile diabetului zaharat si ale complicatiilor asociate in chirurgia ortopedica.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.