NEWS ALERT: Omicron, noua tulpina COVID-19 identificata in Africa de Sud, a fost declarata de OMS ca fiind “varianta de ingrijorare”

NEWS ALERT: Omicron, noua tulpina COVID-19 identificata in Africa de Sud, a fost declarata de OMS ca fiind “varianta de ingrijorare”

1

A fost reuniune de urgenta a expertilor care monitorizeaza evolutia coronavirusului, iar in urma sedintei acestia au convenit ca varianta B.1.1.529 a COVID-19, descoperita in Africa de Sud este o varianta de ingrijorare. Asta inseamna ca varianta poate fi mai transmisibila, poate provoca forme mai severe ale bolii, ori nu raspunde la tratament sau “pacaleste” raspunsul imunitar.

La fel ca si variantele anterioare, si B.1.1.529 a fost denumita dupa alfabetul grecesc, fiind a cinsprezecea litera. Omicron are 32 de mutatii, consideate chiar ele ingrijoratoare de catre expertii OMS.

Portivit unui comunicat de presa al OMS, primul caz de infectare cu Omicron a fost identificat pe 9 noiembrie, iar in 11 noiembrie a aparut in Africa de Sud.

Prima tara din Europa care a inregistrat un caz de infectare cu Omicron este Belgia.

Cazuri similare au fost inregistrate si in Israel si Hong Kong.

Comisia Europeana a recomandat tarilor membre UE sa sisteze toate zborurile spre si dinspre Africa de Sud.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: NEWS ALERT: Omicron, noua tulpina COVID-19 identificata in Africa de Sud, a fost declarata de OMS ca fiind “varianta de ingrijorare” • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.