NEWS ALERT | Timisoara a intrat in scenariul rosu din cauza numarului mare de infectari cu coronavirus

NEWS ALERT | Timisoara a intrat in scenariul rosu din cauza numarului mare de infectari cu coronavirus

1

Cu o rata de infectare de 3,44 la mia de locuitori, Timisoara intra in scenariul rosu. Asta inseamna ca masca este obligatorie in toate spatiile inchise si deschise, sunt permise doar mastile medicale cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), cele din material textil fiind considerate neconforme.

De asemenea, magazinele, restaurantele si cafenelele sunt deschise in intervalul orar 05:00-22:00, in afara acestui interval fiind permisa doar livrarea la domiciliu. Activitatile sportive si culturale, dar si accesul in cinematografe si sali de spectacole sunt permise doar pana la 30% din capacitatea spatiului. Accesul in institutiile publice este permis doar in baza certificatului verde.

Activitatea barurilor, cluburilor si discotecilor este interzisa, la fel si organizarea de evenimente private.

Situatia in judet

In Timis, rata de infectare cu coronavirus este de 2,61 la mia de locuitori. In judet, din totalul cazurilor de infectare cu coronavirus, 86 sunt reprezentate de minori.

In Timis, au fost descoperite 3 focare de coronavirus, la Spitalul de Copii “Louis Turcanu”, unde au fost confirmate 12 cazuri in randul angajatilor. Un altul este la Liceul Teoretic “Nikolas Lenau”. Aici, 11 elevi au fost testati pozitiv. De asemenea, 19 elevi de laColegiul National “CD Loga” au fost depistati cu COVID-19.

Rata de vaccinare la nivelul judetului Timis, in randul populatiei cu varsta mai mare de 12 ani, este de 52%, ceea ce inseamna 318.668 de persoane imunizate.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: NEWS ALERT | Timisoara a intrat in scenariul rosu din cauza numarului mare de infectari cu coronavirus • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.