Niciun pat liber la ATI in tara

1

In Romania nu mai exista niciun pat liber la Terapie Intensiva pentru pacientii bolnavi de COVID-19, exceptandu-le pe cele rezervate special pentru pacientii care au si alte afectiuni in afara de coronavirus.

“1.667 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul intregii tari. La nivel national, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-CoV-2”, a informat Grupul de Comunicare Strategica.

De asemenea, la nivel national, exista o rezerva operationala de 145 de paturi ATI destinate pacientilor infectati cu noul coronavirus, a precizat GCS. Aceste paturi sunt activate, in dinamica, acolo unde numarul pacientilor ATI depaseste capacitatea sectiilor principale.

Alte paturi ATI vor fi operationale

Responsabilii din Sanatate lucreaza in continuare pentru operationalizarea altor paturi ATI care vor fi disponibile in zilele urmatoare.

“Mentionam faptul ca in procesul de operationalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezinta anumite conditii medicale si care sunt si confirmate cu SARS-CoV-2 pentru ca in aceste cazuri respectivii pacienti prezinta afectiuni grave ce pot constitui comorbiditati si sunt expusi unui risc mult mai mare”, a mai precizat Grupul de Comunicare Strategica.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Niciun pat liber la ATI in tara • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.