Nicolae Banicioiu, impresionat de lupta nou-nascutilor prematuri pentru viata

Nicolae Banicioiu, impresionat de lupta nou-nascutilor prematuri pentru viata

0

Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenta “Sfantul Pantelimon” a fost inaugurata joi, in prezenta ministrului Nicolae Banicioiu. Sectiile de obstetrica ginecologie si neonatologie au fost complet reabilitate si dotate cu echipamente moderne. Investitia este de aproximativ 12 milioane de lei, banii provenind din imprumutul Ministerului Sanatatii de la Banca Mondiala. Vezi ce transmis Banicioiu pe Facebook, legat de nou-nascutii prematuri, la Spitalul Universitar!

“Am preluat maternitatea Sf. Pantelimon in martie anul trecut la 15% realizare lucrari de reabilitare si am reusit sa o finalizam intr-un timp record de un an de zile. Felicit echipa manageriala si pe toti cei implicati. Maternitatea Sf. Pantelimon este cea de-a 8-a maternitate complet reabilitata si dotata pe care am bucuria sa o inaugurez, dupa finalizarea maternitatilor din Oradea, Giurgiu, Iasi, Galati, Botosani, Ploiesti si Onesti”, a declarat Nicolae Banicioiu. Au fost schimbate instalatiile electrice si sanitare, cele de incalzire, ventilare si climatizare, s-au realizat achizitii de echipamente si s-au dotat toate saloanele cu mobilier nou.

Nicolae Banicioiu: Asa cum se lupta ei pentru viata, trebuie sa luptam si noi pentru a le asigura ajutor si conditii optime

“Astazi am participat la lansarea proiectului finantat prin Grantul Norvegian 2009-2014 in cadrul Programului RO19 – “Initiative in Sanatatea Publica” la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. 1,7 milioane de euro este suma alocata pentru analize suplimentare in sarcinile cu risc crescut. Tot astazi, la Spitalul Universitar, am vazut sectia de nou-nascuti prematuri. Asa cum se lupta ei pentru viata, trebuie sa luptam si noi pentru a le asigura ajutor si conditii optime, in toata tara”, a scris joi Nicolae Banicioiu, pe Facebook. (foto https://www.facebook.com/pages/Nicolae-Banicioiu/174561872623027).

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a precizat joi, prin intermediul paginii www.ms.ro ca, din cele 20 de secţii de obstetrica şi neonatologie care au inceput sa fie restructurate şi modernizare in cadrul proiectului cu Banca Mondiala inceput in anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternitati) au fost si vor fi finalizate in perioada 2014- 2015.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.