Nicolae Robu, cu Sanatatea pe masa de operatie (VIDEO)

0

Multi ani, in Timisoara, zona Sanatatii a fost neglijata – cladiri vechi, degradate, revendicate, evacuate. Primarul Nicolae Robu ne spune ce s-a facut pentru a indrepta lucrurile si ce urmeaza.

Nicolae Robu: am asigurat un nou sediu, am recuperat…

“Am acordat o foarte mare importanta sectorului medical pentru ca, din pacate, in lungul multor ani, a fost neglijata aceasta zona, extrem-extrem de importanta, de maxim interes pentru cetateni. Prin urmare, in primul rand, am asigurat un nou sediu pentru Clinica de Oncologie, am recuperat de la tigani doua cladiri pentru Clinica de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal, o cladire pentru Clinica de Chirurgie a Spitalului de Copii. Am demarat investitia de construire a unei noi cladiri pentru Spitalul de Copii, o cladire foarte mare, demisol, parter, plus sase etaje. Ea este intr-o faza avansata de ridicare, inca mai speram ca, pana la venirea iernii, cladirea va fi complet ridicata”, a afirmat Nicolae Robu, intr-un intrviu pentru Televiziunea Medicala.

Un aparat ultramodern, foarte scump de radioterapie la Spitalul Municipal

“Am realizat o noua Unitate de Primire Urgente la Spitalul Municipal, faza intai s-a incheiat si deja UPU functioneaza in acest nou sediu urmeaza acum amenajarile care fac obiectul fazei a doua, ceea ce inseamna anumite conexiuni topologice in zona, daramani de pereti, reconstruiri pe alte reguli. De asemenea, pentru Spitalul Municipal avem prevazuta construirea unui buncar unde sa vina un aparat ultramodern, foarte scump de radioterapie si, peste toate acestea, cu mare bucurie o spun, am asumat sa construim corpuri noi la Spitalul Municipal, la Clinicile Noi, incat acolo sa poata functiona absolut toate sectiile pe are Spitalul Municipal le are, in afara de Balneofizioterapie, care va avea conditii bune, dupa ce ne ocupam de cladirile pe care tocmai le-am recuperat, totul vrem sa concentram acolo, sa nu mai platim niciun leu chirie niciunde”, ne-a declarat Nicolae Robu.

“Proiecte uriase” la Clinica de Obstetrica-Ginecologie Odobescu

“La Clinica de Obstetrica-Ginecologie Odobescu avem proiecte uriase, as spune, pe fonduri europene si s-au facut amenajari de spatii, la superlativ, si s-au facut dotari tehnice, de asemenea la superlativ, si inca avem in derulare un proiect important acolo. Nu mai vorbesc despre blocul operator si alte lucrari de intretinere, care au fost la Spitalul Municipal”, a adaugat edilul Nicolae Robu.

Spitalul Victor Babes a ajuns intr-un hal fara de hal: “am alocat bani multi”

“Avem in derulare lucrari subsantiale si la Spitalul Victor Babes, care a ajuns intr-un hal fara de hal, prin neglijarea lui in lungul timpului, atatia si atatia ani, am alocat bani multi, pentru a schimba standardele. Avem o colaborare si cu societatea civila si la Spitalul de Copii, si la “Victor Babes”, si orice colaborare si orice aport este binevenita, din perspectiva mea. Salut orice initiativa pentru mai bine”, precizeaza Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Cladiri revendicate si chiar evacuate. Care este acum situatia

La un moment dat, acum doi ani, erau nu mai putin de sapte secţii de spital şi clinici din Timişoara revendicate de fosti proprietari. In unele situatii s-a ajuns la evacuari. In momentul de fata se poate face un bilant – care este situatia? Eu cred ca situatia este una buna, spune Nicolae Robu.

“Nu mai avem probleme cu nimeni, am castigat definitiv, irevocabil, cele trei cladiri pe care le-am mentionat mai devreme, am parasit a patra cladire, dar am gasit solutii la noi, pentru Clinica de Oncologie, intr-un fost internat, care si asa cu era folosit, zacea de izbeliste, am oferit conditii chiar sensibil mai bune decat cele care erau in chirie, pentru Clinica de Dermatologie, iata, nu v-am raspuns la prima intrebare chiar complet, am amenajat un nou sediu, unul exceptional de data aceasta, pe strada Daliei, mult peste nivelul amenajarii pe care am facut-o atunci, asa mai intempestiv, pentru Clinica de Oncologie. Clinica de Dermatologie are acum un sediu la cele mai inalte standarde, se trec orice cerinte de omologare, orice cerinte de clasificare in categoria superioara de unitati spitalicesti. Inca nu s-a mutat totul acolo, dar in acea cladire se va muta si laboratorul, se va muta si Policlinica 3, pentru care platim chirie. Vom ramane cu chirie in perioada urmatoare pana cand vom realiza noile extensii, despre care am vorbit la Spitalul Municipal, numai la Clinica ASCAR. Atat mai ramane cu chirie”, ne-a spus primarul.

Nicolae Robu ne spune care au fost singurii bani primiti pana acum, de la Guvern

Cati bani a oferit Guvernul Timisoarei pentru investitii in domeniul sanatatii? “Singurii bani pe care i-am primit pana acum, de la Guvern, in cei trei ani si aproape jumatate de mandat, pentru absolut orice, au fost cei cinci milioane care au revenit Spitalului de Copii, noii investitii de la Spitalul de Copii. Este o suma extrem de mica in raport cu asteptarile noastre, in raport cu necesitatile noastre, din pacate n-am primit nimic pentru niciun alt obiectiv, nici din domeniul sanatatii, nici din domeniul educatiei si nici din domeniul infrastructurii urbane. Ramanem inca in asteptare si speram ca tot lobby-ul pe care il facem si toata presiuneape care o punem pe Guvern, ca trebuie sa actionam si cu vorba buna, si cum presiune, sa dea in cele din urma rezultate. Avem promisiuni ca vom primi, din fonduri ale statului roman, pentru acea instalatie de radioterapie si ar fi important sa se materializeze aceste promisiuni”, au fost cuvintele primarului Timisoarei, Nicolae Robu.

Primarul, optimist cu privire la Institutul Regional de Oncologie

“Sper ca Guvernul sa se tina de cuvant, ne-a solicitat sa prelungim transferul de proprietate asupra cladirii de pe Torontalului, unde s-a intentionat pe vremuri sa se faca un nou sediu al Spitalului Municipal si unde, mai apoi, a aparut ideea de a se realiza Institutul Oncologic. A expirat termenul care conditiona transferul si nu s-a facut nimic. La solicitarea Guvernului, am fost de acord sa mai dam o sansa Guvernului, Ministerului Sanatatii,
am prelungi proprietatea si as zice, ca eu sunt un tip pozitiv de felul meu, chiar daca di pacate ce a facut Guvernul pana acum nu prea imi alimenteaza pozitivismul, dar as spune ca raman optimist si sper ca, macar acum, in al doisprezecelea ceas sa se materializeze aceasta doleanta a tuturor, de a se realiza in Timisoara un Institut Oncologic pentru ca, din pacate, el este necesar, sunt multi suferinzi”, a precizat Nicolae Robu.

Share.

Leave A Reply