Nicolae Robu: pro sau contra “atentii” in spital? (VIDEO)

0

Ati dat vreodata o “atentie” intr-un spital, domnule Nicolae Robu? Primarul Timisoarei a raspuns unei intrebari venite de la Televiziunea Medicala si a explicat care este pozitia sa vizavi de acest subiect sensibil.

Nicolae Robu: Am avut parte de o atentie mai speciala…

Nu asa cum se obisnuieste, nici intr-un caz nu s-a pus problema, sigur am avut si un nume, de multi ani incoace si, probabil ca… inevitabil, am avut parte si de o atentie mai speciala“, ne-a raspuns primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Nicolae Robu, interventie in favoarea medicilor

“Eu as vrea sa am o interventie in favoarea medicilor. Consider ca este inadmisibil oprobiul pe care il incearca unii la adresa medicilor. Sa fii medic este extrem de greu, e greu sa fii student la o facultate de medicina, e greu apoi sa te formezi si prin practica, la nivel de medic bun si foarte bun. E o profesie in care trebuie sa inveti toata viata, in care mereu esti cu o apasare, avand in vedere raspunderea uriasa pe care o ai in fiecare contact cu un pacient. Indiferent de boala, raspunderea este uriasa, sigur, cu nuantarile de rigoare, dar tot raspundere mare, cand ai de-a face cu sanatatea omului, cu viata omului, si cred ca medicii ar trebi sa se bucure de mult mai multa pretuire in societatea romaneasca, pretuire care sa fie exprimata si prin cu totul alt nivel de salarizare decat cel actual”, a afirmat Nicolae Robu.

Nicolae Robu: eu cred ca ar trebui sa ne iasa din minte…

“In conceptia mea, daca niste cetateni sunt multumiti de ceea ce a facut medicul pentru ei, simt nevoia, sufleteste, sa isi arate aceasta multumire, inclusiv printr-un cadou, eu cred ca ar trebui sa ne iasa din minte privirea cu vinovatie a medicilor, care ajung in ipostaza de a li se oferi un astfel de cadou. Ce insa ar trebui sa fie condamnat si pedepsit cu asprime maxima ar fi conditionarea actului medical de mita, ca pana la urma este mita sub o forma sau alta, spaga, deci orice pretentie materiala sau de alta natura, din partea unui medic. Asa ceva este in incompatibilitate cu profesia de medic insasi si asta trebuie condamnat”, este pozitia primarului Timisoarei Nicolae Robu.

“Eu cred ca sunt extrem de putini, extrem, extrem de putini medicii care se dedau la asa ceva si atunci, dupa ce apare ca si critica, atunci cand sunt descoperiti, trebuie sa ramana focalizat pe aceia si nu extrapolat la corpul medical in ansamblul lui”, a concluzionat edilul-sef.

Share.

Leave A Reply