Nicotina – ce este nicotina?

0

In prezent, vedem peste tot reclame la tigari care vorbesc despre faptul ca acestea au “mai putina nicotina”.

Oamenii care fumeaza obtin o mare satisfactie de la nicotina. Intr-o anumita masura fumatul are un efect calmant asupra sistemului nervos. De asemenea, “ascunde” senzatia de oboseala, stimuleaza imaginatia intr-o anumita masura, astfel ca unii oameni pot lucra mai bine atunci cand fumeaza.

Nicotina este una dintre componentele principale ale tutunului

Nicotina pura, daca acesta este scosa din tutun, actioneaza ca o otrava. Dar desigur, atunci cand fumeaza, oamenii nu baga nicotina pura in corpul lor .

Sa vedem ce se intampla de fapt atunci cand fumezi:

Fumatul este un proces de “distilarea uscata . Acest lucru inseamna ca substantele uscate sunt transformate in vapori.

In momentul in care tigara este aprinsa, caldura distruge 25 % din nicotina. In spatele partii aprinse, tutunul este incalzit la o temeperatura medie si 30% din gazele care contin nicotina se evapora in aer. Restul tigarii contine particule de tutun rece. Nicotina trece peste aceste particule si se depoziteaza in ele.

Atunci cand tigara se scurteaza si este pe terminate, mai multa nicotina iti intra in gura.

Cu toate ca 15 % din cantitatea totala de nicotina dintr-o tigara ajunge in cavitatea ta bucala, doar fractiuni din aceasta cantitate ajung in sange prin membrana mucoasa cu care e prevazuta cavitatea bucala. Dar cand fumul de tutun este tras pe nas, cantitatea se dubleaza.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.