”Nobelul pentru Cardiologie” pentru acad. prof. univ. dr. Laurentiu Mircea Popescu

0

1311_articolAcad. prof. univ. dr. Laurenţiu Mircea Popescu a primit “Medalia de Merit” pentru 2012 a Academiei Internaţionale de Cercetări Cardiovasculare. Această distincţie este considerată de vârfurile medicinei internaţionale un adevărat premiu Nobel pentru cardiologie. 

”Pentru mine înseamnă foarte mult. Ca să o luăm de departe, această onoare se împarte cu un profesor de la Universitatea Harvard şi chiar dacă o împărţim, valoarea morală, ideatică, ştiinţifică înainte de orice va rămâne. Este cred cel mai important semn de recunoaştere a valorii ştiinţifice din ultimii ani a unui reprezentant al şcolii de medicină româneşti, bucureştene, a unor tradiţii de la Institutul Victor Babeş. Este după câte îmi dau eu seama un pas important în situarea pe poziţia pe care o merită cercetarea în domeniul cardiovascular a României pe harta Europei şi a unei bune părţi din lume”, a declarat acad. prof. univ. dr. Laurențiu Mircea Popescu, director general al Institutului Victor Babeș.

Importanţa unei astfel de aprecieri internaţionale a fost recunoscută şi de specialişti reputati din România.

”Este extraordinară cu atât mai mult cu cât ştim că în ţară la noi avem dificultăţi în ceea ce priveşte cercetarea. Iată că perseverenţa în muncă şi aş spune eu fără să exagerez, geniul în cercetare a dus la această descoperire. Vă spun din experienta proprie a specialităţii mele, că aşa ceva nu se întâmplă decât acolo unde există foarte multă cercetare, acolo unde există foarte multă recunoaştere, acolo unde există apreciere pentru munca făcută. Deci este un moment absolut deosebit în existenţa noastră academică, universitară, în cercetarea din România”, a subliniat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucuresti.

Deşi autorităţile au fost reticente în ceea ce priveşte telocitele, totuşi există speranţe că pe viitor va exista mai multă implicare.

”Eu cred că tot ceea ce înseamnă lumea academică din România, tot ce înseamnă foruri de decizie în această ţară, Guvernul acestei ţări şi Academia Română şi alte instituţii din ţară cu siguranţă vor acorda cel puţin de acum încolo tot sprijinul şi material şi pe toate planurile pentru continuarea cercetărilor”, a precizat acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu. 

Acad. L. M. Popescu, cunoscut drept părintele telocitelor, este primul român care primeşte o astfel de distincţie. Medalia a fost acordată cu prilejul celui de-al 10-lea Congres Internațional al Societății de Medicină Adaptativă organizat de Institutul Național de Cercetări Medicale “Victor Babeș” la București, în perioada 7-10 iunie 2012.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.