Noi metode pentru depistarea Sindromului Down

3

1210_articolÎn cadrul unei conferinţe de presă ţinute la Hotelul Novotel, miercuri, 9 mai, s-au oferit informaţii corecte despre cea mai performantă metoda din acest moment pentru depistarea Sindromului Down în primele luni de sarcină. Demersul acestei conferinţe de presă face parte dintr-o nevoie de informare a tinerelor mame, iniţiativa fiind menită să popularizeze importanta controalelor în primele luni de sarcină şi, mai ales, testarea potrivită în astfel de cazuri.

Prin această testare nouă şi modernă, acceptată la nivel internaţional de autorităţile în domeniu: metoda Fetal Medicine Foundation împreună cu BRAHMS KRYPTOR. Acesta metoda reprezintă standardul mondial unanim acceptat şi certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru şi îndeplineşte cu succes criteriile de înaltă calitate ştiinţifică cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation, London).

Părinţii pot afla încă din primele luni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc cresut de anomalii, malformaţii fetale şi pot apela în consecinţă la diferite posibilităţi terapeutice. Dreptul la informare şi evitarea unei afecţiuni care te marchează iremediabil pe viaţă sunt primordiale pentru orice femeie.

Durata medie de viaţă a unui om afectat de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale şi emoţionale implicate în cazul celor afectaţi pot fi o povară pentru orice familie.

Din păcate, în România doar câteva clinici au în dotare aceasta aparatura necesară efectuării unui test atât de necesar: Clinica Iliev din Iaşi, Euromaterna din Constantă, precum şi clinicile Matei Basarab şi Medlife din Bucureşti.

Confuzia care se face în general la clinicile de specialitate este următoarea: nu orice dublu test poate arăta sindromul Down, de aceea este imperios necesar să mergeţi la una dintre clinicile care au disponibilă metoda Fetal Medicine Foundation.

Dr. Marius Vicea Calomfirescu – medic primar Obstetrică Ginecologie, supraspecializare în Medicină Materno-Fetala-:

“Transmitem pe această cale un apel către toate clinicile din România să introducă în gama de servicii metoda Fetal Medicine Foundation de examinare ecografică şi calcul de risc bazat pe analizele de sânge (biochimia) BRAHMS KRYPTOR, familiile din ţara noastră şi copiii noştri având nevoie de un viitor sigur, lipsit de griji”.

Dr. Istvan Komporaly – manager HK&ZY Best Pharma Distribution:

“Importanţă acestei testări este primordială, atât pentru mamele care au trecut de un anumit prag de vârstă, cât şi pentru cele mai tinere. O sarcină bine monitorizată înseamnă o familie fericită şi copii sănătoşi. Controlează şi cele mai mici detalii! Informează-te! Apelează la medici acreditaţi FMF (www.fmf.com), la aparatură de screening biochimic performanta şi precisă. Facem apel către toţi viitorii părinţi să efectueze acest dublu test BRAHMS KRYPTOR”

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.