Nouă copii au fost operaţi pe cord cu succes la Spitalul "Marie Curie"

Nouă copii au fost operaţi pe cord cu succes la Spitalul “Marie Curie”

0
operatii pe cord

La Spitalul “Marie Curie”, o echipă de medici români şi italieni a realizat cu succes nouă operaţii pe cord la copii, conform Ministerului Sănătăţii.

Copiii care au fost operat pe cord au vârste între 6 luni şi 15 ani şi prezentau diferite malformaţii congenitale cardiace.

Operaţiile pe cord au decurs bine

În prezent copiii sunt în stare bună aflându-se deja în salon, în sectia de cardiologie, în grija medicilor şi asistenţilor români.

Aceste operaţii pe cord la copii s-a realizat cu sprijinul Asociaţiei Inima Copiilor.

Echipa de medici care a realizat operaţiile pe cord a fost formată din cinci medici şi opt asistenţi români care au participat la  programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice împreună cu specialişti italieni.

 De duminică până miercurea viitoare doi dintre cei cinci medici italieni au început o nouă misiune medicală de operaţii pe cord la copii, de data aceasta la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M.Georgescu” Iaşi. În această perioadă specialiştii italieni vor efectua mai multe operaţii copiilor cu diverse malformaţii cardiace.

Activitatea chirurgicală de la Spitalul de Copii “Marie Curie” şi Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M.Georgescu” Iaşi va continua cu misiuni medicale periodice incluzând operaţii pe cord la copii şi va deveni tot mai susţinută, urmând a deveni complet funcţională cu specialiştii din România formaţi în cadrul programului.

În perioada imediat următoare încă trei medici români şi patru asistente medicale vor fi trimişi spre formare în Italia în cadrul programului de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu clinica San Donato şi Fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.