Nu aruncaţi la gunoi medicamentele expirate! Farmaciile colectează medicamentele de care nu mai aveţi nevoie

1
În fiecare an, în România, sunt înregistrate zeci de cazuri în care copii ajung la spital după ce înghit medicamente aruncate la gunoi. Medicamentele expirate sau cele de care nu mai avem nevoie trebuie duse la farmacie. Farmaciştii au contracte cu firme de neutralizare a deşeurilor medicale care colectează aceste produse. Foarte puţini oameni ştiu însă acest lucru.
“Nu ştiu unde să le arunc. Mă gândesc că nu la gunoi, că poate să le ia cineva. Poate în locuri special amenajate, dar nu ştiu pe unde se găsesc aceste locuri”, a declarat o tânără.
“Păi la gunoi le aruncăm, la pubelă. Unde să le aruncăm?”, spune un timişorean.
Odată ajunse în mediul înconjurător, medicamentele poluează sau pot fi ingerate de animale sau chiar de oameni.
 “Nu, nu au venit niciodată, de când sunt eu farmacistă, persoane care să înapoieze medicamentele de care nu mai au nevoie. În lege se specifică că deşeurile medicale nu trebuie aruncate la gunoi pentru că pot fi mâncate de copii sau animale, şi nici în toaletă, deoarece pot polua mediul. Nici măcar nu a venit cineva să mă întrebe ce să facă cu ele după ce expiră”, a declarat angajata unei farmacii.
În cazul în care nu ştiţi ce să faceţi cu medicamentele expirate sau cele de care nu mai aveţi nevoie este bine să întrebaţi medicul de familie sau medicul care le-a prescris.
autor: Luiza Tirca
sursa: Televiziunea Medicala
Share.

1 Comment

  1. Pingback: PLANTELE MEDICINALE | REZISTENȚA LA ANTIBIOTICE | VânturăLume

Leave A Reply