Ministrul Agriculturii: Nu exista o dovada a legaturii intre branza de la Lactate Bradet si copiii bolnavi

0

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, recunoaste, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca nu exista o dovada a legaturii intre branza produsa de Lactate Bradet si cazul copiilor care au bacteria E.Coli.

Oficialul sustine insa ca a facut public numele producatorului deoarece o parte din branza care provine din lotul infestat se afla deja in frigiderele cumparatorilor.

Achim Irimescu

Nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective

Achim Irimescu“Desigur, nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sanatatii sa duca la capat ancheta. Insa, din informatiile pe care le aveam cand am iesit public, rezulta ca lotul de branza de 25 kg de la fabrica respectiva, nu a mai fost regasita nici la producator, nici la unitatile de comercializare. Ce inseamna lucrul acesta? Inseamna ca acea cantitate de branza se afla in frigiderele oamenilor. Chiar in momentul in care eu faceam declaratia, aceasta branza infestata cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia nu stiau ce au in frigider si ce puteau sa le dea copiilor. Sper ca nu a fost afectat grav un producator, dar poate am salvat astfel viata unor copii, si asta moral imi da liniste. In cazul in care ar fi fost afectati alti copii, mi s-ar fi reprosat ca am stiut numele producatorului si l-am tainuit”, scrie Achim Irimescu.

Scandalul a izbucnit de la o declaratie facuta luni de Ministrul Agriculturii, care a afirmat ca o cantitate de branza proaspata de vaca produsa de societatea Lactate Bradet din Curtea de Arges contine bacteria E-coli, motiv pentru care autoritatile au dispus stoparea activitatii societatii respective.

In urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au gasit E-coli in probele de branza de la Lactate Bradet din Curtea de Arges, care comercializeaza si produse traditionale. Este vorba despre o cantitate de 25 de kilograme de branza proaspata de vaci, a afirmat Irimescu.

Declaratia a starnit un urias val de reactii pe internet, multi dintre utilizatorii retelelor sociale considerand ca singurul scop al acestor afirmatii fiind distrugerea unui brand romanesc.

sursa

Share.

Leave A Reply