Nu scăpăm nici astăzi de căldură!

Nu scăpăm nici astăzi de căldură!

1

caniculaMeteorologii spun că temperaturile ajung până la 38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Chiar dacă temperaturile se menţin extrem de ridicate de câteva zile încoace, numărul persoanelor care ajung la urgenţe nu a crescut semnificativ, spun medicii.
Pentru a se adăposti de căldură, cei mai mulţi timişoreni evită pe cât posibil să iasă pe stradă.
Cel mai riscant interval orar este 11 – 18. Medicii ne recomandă să se evităm pe cât posibil ieşirea din casă, iar dacă aceasta este absolut necesară trebuie să circulăm pe la umbră, să purtăm haine lejere şi pălării şi să consumăm multe lichide. Mare atenţie la alimentele pe care le consumaţi. Toxiinfecţia alimentară este o afecţiune foarte frecvent diagnosticată de medici, în special vara, când temperaturile ridicate şi umezeala ajută bacteriile şi alţi agenţi patogeni să se înmulţească.

“Este bine de ştiut că în acestă perioadă, când temperaturile sunt crescute, germenii se înmulţesc mai uşor în anumite alimente. Trebuie să evităm să consumăm alimentele care provin din unităţi care nu respectă normele de igienă şi nu au spaţiile frigorifice salubre. Mă refer aici la prăjituri, produse de patiserie, mici, hamburgeri, care prezintă o susrsă de infecţie şi pot determina apariţia toxiinfecţiilor alimentare”, spune directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, medicul Viorica Dumitru.

Inspectorii DSP Timiş mai atrag atenţia şi în privinţa scăldatului în locuri nepermise . Vă puteţi alege cu diferite afecțiuni dermatologice, conjunctivite sau enterocolită.

În Timiş, scăldatul este interzis la Şag şi Albina, unde s-au făcut analize în repetate rânduri, iar rezultatele au arătat că în apă există o concentrație crescută de bacterii și metale care poate cauza afecțiuni grave.

“Probele de apă recoltate din râul Timiş în cele două puncte nu se încadrează în parametrii microbiologici şi fizico-chimici, neputând fi utilizată pentru îmbăiere, existând riscul îmbolnăvirii populaţiei”, spun reprezentanţii DSP Timiş.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Trei persoane din Timişoara au căzut ieri în stradă din cauza caniculei

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.