Nuci cu miere, reteta care tine boala departe

0

Te-ai gandit vreodata la nuci, ca medicament natural? Dar la miere? Preparate impreuna, dupa o reteta simpla, au un efect deosebit, care te ajuta sa eviti problemele de sanatate.

De ce ai nevoie? O masura de miez de nuci (sa zicem o jumatate de kilogram), o cantitate egala de miere, una-doua lamai si un borcan. Folositi un recipient cu capac, care poate fi sigilat ermetic! Rupeti miezul de nuci in bucati mici si amestecati-l bine-bine cu mierea, dar si cu sucul rezultat din stoarcerea lamailor. Umpleti borcanul cu acest preparat, inchideti-l bine si lasati-l la macerat, in camara, in dulap, intr-un spatiu intunecos si nu prea cald.

Cum consumati din acest preparat?
– Fie luati o lingurita, dimineata devreme, inainte sa serviti micul dejun, pe stomacul gol.
– De trei ori pe zi, pana la o cantitate totala de 100 de grame, atentie insa la aportul caloric extrem de mare, daca tineti la silueta!

Ce efecte are reteta de nuci cu miere?

– Combate hipertensiunea arteriala: se stie ca trei din zece persoane au aceasta problema

Cresterea valorilor tensiunii arteriale ne fac candidatii sectiilor de cardiologie, inseamna suferinta si costuri pentru tratament, mai ales pentru faptul ca hipertensiunea arteriala este adesea asociata cu ateroscleroza, obezitatea si alte afectiuni.

– Are efect in cazul insomniei, imbunatateste calitatea somnului si duce la ameliorarea durerilor de cap

– Reprezinta un pansament cu efecte deosebite in cazul ulcerului

Aceste leziuni apar atunci când secreţiile gastrice – care contin acid clorhidric si o enzima numita pepsina – irita si lezează mucoasa stomacului. Secretiile gastrice pot afecta si esofagul.

– Trateaza anemia, respectiv scaderea hemoglobinei si a hematocritului sub valorile normale.

Share.

Leave A Reply